Krapinsko - zagorska županija osigurala 200.000 kuna za provođenje godišnjeg plana monitoringa vode za ljudsku potrošnju

Ove je godine predviđeno ispitivanje 393 uzorka na prioritetnim mjestima, poput škola i pri uslužnim djelatnostima

Objavljeno: 14.03.2021. AB

Krapinsko – zagorska županija osigurala je u proračunu 200.000 kuna za provođenje godišnjeg plana monitoringa vode za ljudsku potrošnju.

Naime, Krapinsko-zagorska županija za svaku godinu sklapa ugovor sa Zavodom za javno zdravstvo KZŽ, prema kojem se isti obvezuje na području Županije provoditi Plan monitoringa zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju.

Ovogodišnjim planom je predviđeno ispitivanje 393 uzorka, i to na prioritetnim mjestima – tamo gdje su škole, uslužne djelatnosti i slično.

U 2020. godini provedeno je ispitivanje ukupno 303 uzorka u sklopu redovnog monitoringa i osam uzoraka u sklopu revizijskog monitoringa. Uzorkovanje se ne vrši na izvorištima, nego isključivo na vodovodnoj mreži. Nalaze monitoringa vode za ljudsku potrošnju, kao i podatke o eventualnim utvrđenim nesukladnostima Zavod za javno zdravstvo dostavlja Županiji i putem obrasca obavještava Ministarstvo zdravstva, nadležnu sanitarnu inspekciju i nadležnu jedinicu lokalne samouprave.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba