OPET NIŠ' OD PROJEKTA STUBAKI

Koncern Sunce uplatio Županiji milijun i pol kuna penala, župan Kolar otkrio na što će se potrošiti novac

Objavljeno: 09.03.2021. zagorjeinternational

Na predstavljanju SDP-ove kandidatkinje za načelnicu Stubičkih Toplica Sabine Frgec, krapinsko – zagorski župan Željko Kolar otkrio je da je na račun Županije uplaćeno milijun i pol kuna penala zbog činjenice da koncern Sunce još uvijek nije započeo s radovima na projektu izgradnje Zdravstveno – turističkog kompleksa Stubaki d.d. u Stubičkim Toplicama.

– Novac je uplaćen na račun Županije te će se utrošiti za adaptaciju Osnovne škole “Vladimir Bosnar” u Stubičkim Toplicama ili za izgradnju nove dvorane, o čemu će odlučiti buduća načelnica ili načelnik te buduće Općinsko vijeće – najavio je Kolar.
Podsjetimo, Jako Andabak je kao čelnik koncerna Sunce još davne 2008. godine sklopio ugovor o javno – privatnom partnerstvu s Krapinsko – zagorskom županijom o realizaciji najvećeg turističkog projekta u Zagorju.
Projekt Stubaki, prema prvim planovima, trebao je biti težak oko 109 milijuna eura, obuhvaćati tri hotela – Grand hotel s pet zvjezdica te Maksimilijan i Stubaki, svaki hotel s po četiri zvjezdice, Aqua park, Wellness kompleks, Eko-etno selo te u drugoj fazi – Specijalnu bolnicu. Cijeli kompleks povezivala bi prometnica s biciklističkom i pješačkom stazom te parkiralištima…
U studenome 2017. godine potpisan je drugi aneks ugovora koji je predviđao rok od 2,5 godine za početak investicije, no s obzirom na to da izgradnja nije krenula, investitor je Županiji morao platiti odštetu u iznosu od 1,5 milijuna kuna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba