Za veću sigurnost vozača i pješaka

DOBRE VIJESTI IZ HŽ-a: Modernizirat će se željezničko – cestovni prijelaz u Novom Golubovcu te pustiti u rad uređaji osiguranja na još četiri prijelaza u Zagorju

Objavljeno: 11.02.2021. zagorjeinternational

U sklopu projekta kojim HŽ infrastruktura na području cijele Hrvatske kreće u modernizaciju 94 željezničko – cestovna i jednog pješačkog prijelaza, u Krapinsko – zagorskoj županiji predviđena je modernizacija željezničko – cestovnog prijelaza “Lovno” u Novom Golubovcu, koji će se osigurati svjetlosno – zvučnom signalizacijom i polubranicima. Projekt je to vrijedan 208,7 milijuna kuna, a 85 posto tih sredstava došlo je iz EU fondova.
Svi prijelazi opremit će se automatskim elektroničkim signalno – sigurnosnim uređajima, koji za siguran tijek prometa koriste LED svjetlosne signale i jakozvučna zvona, a na 79 željezničko – cestovnih prijelaza ugradit će se i polubranici.
Kroz naredni period očekuje se puštanje u rad uređaja osiguranja željezničko – cestovnih prijelaza “Dukovec” u Svetom Križu Začretju, “Horvati” u Krapini, “Bračak” u Zaboku te “Dijabaz” u Hrašćini, a sredstva za njih osiguravaju se iz kredita Svjetske banke kroz projekt osiguranja 50 željezničko – cestovnih prijelaza.
Radovi na modernizaciji željezničko – cestovnog prijelaza Bračak su završeni i u tijeku je ishođenje uporabnih dozvola, dok bi na prijelazima Dukovec i Horvati radovi trebali biti završeni u veljači, nakon čega će uslijediti ishođenje uporabnih dozvola, a početak radova na prijelazu “Dijabaz” u Hrašćini očekuje se u drugoj polovici ove godine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba