Projekt vrijedan 112 milijuna kuna, gotovo u potpunosti financiran iz EU fondova i Ministarstva zdravstva

Započela izgradnja Spinalnog centra u Varaždinskim Toplicama

Objavljeno: 20.01.2021. zagorjeinternational

U stručnim krugovima potreba za izgradnjom nacionalnog rehabilitacijskog centra za osobe s bolestima i oštećenjima leđne moždine (Spinalni centar) postoji već dugi niz godina.

Konkretni koraci i projekt izgradnje te opremanja u Varaždinskim Toplicama započeo je u 2017. godini, ugovaranjem pripreme projekta i izrade projektne dokumentacije. U 2018. godini izrađen je glavni projekt i ishođena građevinska dozvola, a nakon čega su dovršeni postupci nabave te je ovih dana počela izgradnja potpuno novog zdravstvenog objekta.

Trenutna vrijednost projekta iznosi 112 milijuna kuna, od čega je iz ESI fondova povučeno 83 milijuna kuna, iz Ministarstva zdravstva 24 milijuna te je udio vlastitih sredstava Varaždinske županije pet milijuna kuna.  

– Činjenica da se ovaj projekt skoro u potpunosti financira iz fondova Europske unije i Ministarstva zdravstva, dokaz je da je projekt kvalitetan i prijeko potreban za RH – ističu iz Reformista Varaždinske županije, dodajući kako je izgradnja Spinalnog centra zasluga isključivo Varaždinske županije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba