PET HRVATICA KOJE ŽIVE U AMSTERDAMU PONOVNO POKRENULE FOND 5.5

Pomogle su Zagrebu, a sad pomažu Sisku, Petrinji i Glini: Dosad su sakupile više od milijun i 400.000 kuna

Objavljeno: 31.12.2020. zagorjeinternational

Ponovno je zaživio Fond 5.5 koji su osnovale pet mladih Hrvatica koje žive i rade u Amsterdamu. U suradnji sa Zakladom Solidarna aktivirali su hitnu donatorsku akciju.

– Pokrenule smo novu akciju skupa sa Zakladom Solidarna u kojoj kroz Fond 5.5 ponovno sakupljamo sredstva za pogođena područja Petrinje i Sisačko-moslavačke županije nakon uspješne akcije koju smo provele u ožujku za potres u Zagrebu. Kao tada, pokušale smo što brže reagirati i jako brzo nakon potresa smo odlučile reaktivirati Fond. Sabrale smo se, čule se sa svima i pokrenule, sve smo bile u šoku. Ovaj put je ostatak cura u Zagrebu, a ja sam u Amsterdamu – rekla je Sara Juričić za Journal.

Dodala je kako je iznos vrlo brzo dosegao milijun i 400.000 kuna.

– Od toga je čak milijun kuna došlo preko KEKSPay aplikacije, to nam je i prošli put dosta pomoglo jer je jednostavno donirati. Sad su iz aplikacije još brže reagirali i poslali obavijest svim korisnicima. Nadam se da će iznos nastaviti rasti kako bi pomogli što većem broju ljudi – kaže Juričić.

Opisuje kako je Fond 5.5 u Zagrebu završio super, pomogli su 150 obitelji putem javnog natječaja.

– Neke su obitelji dobile iznose između 10 do 20.000 kuna za obnovu kuća, a nekim smo obiteljima uspjeli platiti smještaj na tri mjeseca jer su im domovi imali crvenu oznaku nakon potresa i nisu bili sigurni za boraviti unutra. Dio novca otišao je i KBC-u Zagreb za neonatalni odjel koji je stradao u potresu. Nadam se da će se taj uspješni scenarij ponoviti i u slučaju teško pogođenog područja Petrinje i Sisačko-moslavačke županije – zaključila je Sara Juričić za Journal.

Sve informacije o tome kako jednostavno i brzo donirati željeni iznos pronađite na službenoj stranici Fonda 5.5 i Zaklade Solidarna.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba