ZAGORCI UJEDINJENI ZA POMOĆ STRADALIMA: Bluesun hotel “Kaj“ u Mariji Bistrici stavlja sve svoje kapacitete na raspolaganje osobama s potresom pogođenih područja

“Imamo 65 soba u koje možemo smjestiti 130 ljudi. Trenutno u hotelu već boravi 38 osoba“

Objavljeno: 31.12.2020. JJ

Na press konferenciji Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije, održanoj jutros u Mariji Bistrici, istaknuto je da Bluesun hotel “Kaj“ u Mariji Bistrici stavlja sve svoje kapacitete na raspolaganje osobama s potresom pogođenih područja.

– Salve Regina je dala na raspolaganje sve svoje kapacitete, odnosno, 65 soba, možemo smjestiti 130 osoba s područja pogođenih potresom. Trenutno ih u hotelu imamo 38, a broj se mijenja iz dana u dan, iako očekujemo da će ih u narednim danima biti više. Naime, neki se odlučuju vratiti, idu pogledati u kakvom su im stanju kuće. To se brzo mijenja na dnevnoj bazi, kažu nam da pripremimo deset soba, a onda ipak jave da će doći sutra, ili za dan – dva jer još ostaju kod kuće i pokušavaju spasiti što se spasiti da. Ovom prilikom zahvaljujem na pomoći Krapinsko – zagorskoj županiji, Crvenom križu, načelniku Marije Bistrice, Svetištu Majke Božje Bistričke i svim donatorima koji nam pomažu da prihvatimo i zbrinemo sve stradale i da se što ugodnije osjećaju u ovim teškim trenucima – rekla je direktorica Društva Salve Regina Martina Kovačić.

Šalju konvoj

Na press konferenciji je bio i načelnik Marije Bistrice Josip Milički.

– U novoj teškoj tragediji otpremili smo pošiljku od nekoliko tona pomoći, a svu pomoć koja će se dalje skupljati, dat ćemo hotelu “Kaj“. Kao Općina, pokušat ćemo ponuditi gostoprimstvo, naravno, tu je i Županija koja će možda morati uskočiti osiguravanjem školovanja za djecu i pomoći da se svi ovdje osjećaju dobrodošlo – rekao je Milički.  

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar je zahvalio svima koji su se uključili, općinama, gradovima i pojedincima koji su prikupili pomoć i već je dostavili u potresom pogođena područja.  

– Ali ponovno apeliram, s obzirom na to da Županija sa županijskim Crvenim križem organizirano prikuplja pomoć i organizirano će je distribuirati, da se pomoć prikuplja preko Crvenog križa.  U subotu ćemo organizirati konvoj kojim ćemo slati pomoć, u dogovoru s Crvenim križem potresom pogođenih područja, samo onih stvari koje su im potrebne i nužne u ovom trenutku. Što se tiče koronavirusa, imamo relativno velik broj zaraženih, kao i velik broj onih koji trebaju bolničku njegu. Da ne napravimo nova žarišta, molim sve u novogodišnjoj noći da se pridržavaju epidemioloških mjera, a ne smijemo zaboraviti niti da je stiglo cjepivo na područje naše županije i apeliram na ljude da se cijepe kada na njih dođe red, kao što ću se cijepiti i ja. Danas se provodi i dobrovoljno darivanje krvi u Zaboku, pa pozivam one koji mogu, da se uključe – rekao je župan Kolar.

Dan žalosti

Osvrnuo se i na Dan žalosti u Republici Hrvatskoj, koji je proglašen za 2. siječnja. – Hrvatska i Zagorje su pokazali da smo zajedno kada nam je najteže. Proglašenjem Dana žalosti još ćemo jednom pokazati to jedinstvo koje Hrvatska ima u najtežim trenucima, što se pokazuje još od Domovinskog rata. Mi ćemo i dalje pratiti što se događa i pomagati tim područjima jer jako dobro znamo kako je to kada se dogodi nešto takvo. Jer, podsjetimo, naši žitelji iz Donje Stubice, Gornje Stubice i Marije Bistrice još uvijek trpe posljedice potresa koji se dogodio 22. ožujka, a obnova i izgradnja njihovih kuća još nije počela – rekao je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba