STOŽER CIVILNE ZAŠTITE KZŽ: Ovog je tjedna cijepljeno 508 osoba, a već idućeg tjedna očekuje se još 390 novih doza

Od 23. listopada u KZŽ umrlo 266 COVID pozitivnih osoba

Objavljeno: 31.12.2020. JJ

Na press konferenciji Stožera civilne zaštite Krapinsko – zagorske županije, održanoj jutros u Mariji Bistrici, načelnik Stožera Anđelko Ferek – Jambrek je izvijestio da je trenutno aktivno 350 slučajeva koronavirusa u KZŽ, a u samoizolaciji su 1173 osobe. Najviše aktivnih slučajeva je u Krapini (44), Svetom Križu Začretju (38) i Donjoj Stubici (32), dok ih je najmanje u Novom Golubovcu, Zagorskim Selima i Mihovljanu. U protekla 24 sata preminule su još tri osobe. Od 23. listopada do sada u KZŽ je preminulo 266 osoba. U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana trenutno su hospitalizirana 64 COVID pozitivna pacijenta, od kojih je 11 na respiratoru. Na COVID odjelu u Specijalnoj bolnici Krapinske Toplice nalazi se 33 pacijenata, a u Specijalnoj bolnici Stubičke Toplice 14.

COVID pozitivna su 42 zdravstvena djelatnika, a u samoizolaciji je njih 27, što je najmanji broj od 9. studenoga. Do sada je bilo pozitivno 495 zdravstvenih djelatnika u KZŽ, što je 22 posto. To znači da je svaki peti zdravstveni djelatnik bio COVID pozitivan, kazao je Ferek – Jambrek.

U domovima za starije i nemoćne na području KZŽ pozitivno je do sada bilo 489 korisnika, a preminulo ih je 79, od kojih 58 u zdravstvenim ustanovama, a njih 21 u domu. Smrtnost u domovima za starije i nemoćne je pet posto, dakle, preminuo je svaki 20. korisnik.

Dobra je vijest da se brojevi novooboljelih drastično smanjuju.

– Incidencija u posljednjih 7 dana nam je 206, a 13. prosinca je bila 850, tu se vidi ozbiljan pad – rekao je Ferek Jambrek. Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo KZŽ Tomislav Jadan je otkrio da su iskorištene sve doze cjepiva koje je pristiglo u prvoj fazi, pa je tako od nedjelje do četvrtka procijepljeno 508 osoba, od čega 106 zdravstvenih djelatnika i 402 korisnika domova za starije i nemoćne. Idući tjedan trebalo bi stići još 390 doza, a cijepljenje se nastavlja prema istim prioritetima – dakle, zdravstveni djelatnici i korisnici domova za starije i nemoćne. Jadan je otkrio i kako za sada nisu zabilježili nuspojave.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba