Nakon krovišta, uređuje se i fasada klanječkog vatrogasnog doma

“Po završetku radova, naš će vatrogasni dom napokon izgledati kako i priliči sjedištu središnjeg dobrovoljnog vatrogasnog društva u našem gradu“

Objavljeno: 27.12.2020. zagorjeinternational

Nakon što je u travnju ove godine vatrogasni dom u Klanjcu dobio novo krovište, nastavkom uspješne suradnje DVD-a Klanjec i Grada Klanjca te uz hvalevrijednu potporu brojnih donatora, klanječki vatrogasci nastavljaju s novom važnom investicijom. Riječ je o radovima na uređenju pročelja.

– Radi se toplinska fasada, a po završetku radova, vatrogasni dom u Klanjcu konačno će izgledati kako i priliči sjedištu središnjeg dobrovoljnog vatrogasnog društva u našem gradu – kažu iz Grada.

Nakon što je šezdesetih godina prošlog stoljeća srušen vatrogasni dom koji se nalazio na današnjem Trgu mira, vatrogascima je tadašnja vlast dodijelila staru i derutnu zgradu,  koju je još 1850. godine klanječka župa kupila i preuredila za potrebe škole. Klanječki vatrogasci preuređivali su je i održavali tijekom godina u skladu sa svojim potrebama, ali i financijskim mogućnostima, koje su pak često bile nedostatne za ozbiljnije ulaganje u zahtjevnu zgradu s početka 19. stoljeća i to prema konzervatorskim smjernicama. Novo pročelje bitno će popraviti i uvjete unutar samoga doma, ali i doprinijeti uređenijem i puno ljepšem izgledu glavne klanječke ulice.     DVD Klanjec zahvaljuje svima koji su na bilo koji način pomogli u realizaciji ovog projekta, prvenstveno Gradu Klanjcu na osiguranju većeg dijela sredstava za potrebne radove, ali i svim pojedincima, obiteljima i poduzećima kojima su se obratili za pomoć i koji su i ovog puta nesebično odvojili sredstva za ovu vrijednu investiciju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba