“Ovo je najvažniji događaj od početka pandemije…“

U RH JUTROS STIGLO CJEPIVO PROTIV KORONAVIRUSA: Sutra kreće cijepljenje najugroženijih skupina

Objavljeno: 26.12.2020. zagorjeinternational

Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak i koordinatori distribucije dočekali su jutros u 6 sati prvih 9750 doza cjepiva protiv koronavirusa tvrtke Pfizer-BioNTech.

Cjepivo se mora skladištiti na temperaturi od -70 stupnjeva, a sutra kreće u distribuciju po županijama, navodi HZJZ u priopćenju medijima.

– Za sada to je simbolična količina cjepiva koje se dostavlja svim zemljama članicama EU, čime počinju Europski dani cijepljenja 27., 28. i 29. prosinca. Nakon toga svakog tjedna nam stižu nove doze, što očekujemo sukladno planu cijepljenja. Pozivamo sve građane da se odazovu cijepljenu sukladno našem sloganu “Misli na druge – cijepi se” – poručio je Capak, dodavši kako je “ovo je najvažniji događaj od početka pandemije“.

– Od sutra krećemo s cijepljenjem najugroženijih skupina stanovništva na čitavom teritoriju Republike Hrvatske. Cjepivo se sutra distribuira županijskim zavodima, koji će organizirati cijepljenje korisnika domova za starije, zdravstvenog osoblja koje radi s COVID cjepivom i djelatnika hitne medicine – kaže Capak.

Kako piše 24 sata, hladnjača s cjepivom stigla je pod policijskom pratnjom. Iz sigurnosnih razloga, iz HZJZ-a nisu htjeli najaviti točno vrijeme dolaska cjepiva u skladište.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba