Grad Krapina dodijelio novih osam učeničkih i 16 studentskih stipendija

GRADONAČELNIK GREGUROVIĆ: Svake godine sve više studenata i učenika dobiva stipendije i to je ono što je najvažnije. To je ulaganje u budućnost

Objavljeno: 24.12.2020. zagorjeinternational

U školskoj / akademskoj godini 2020./21. Grad dodjeljuje osam novih stipendija učenicima srednjih škola i 16 novih stipendija studentima s područja grada. Mjesečni iznos učeničke stipendije je 350, a studentske stipendije 700 kuna.

Stipendije se dodjeljuju za cijelo vrijeme redovnog školovanja, odnosno, ukoliko učenik ili student redovito upisuje više godine, nastavlja primati stipendiju do kraja srednjoškolskog obrazovanja ili završetka studija te se više ne mora javljati na natječaj. Stipendije se isplaćuju za 10 mjeseci u godini, osim srpnja i kolovoza.

Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović naglasio je kako se broj stipendija koje dodjeljuje Grad povećava iz godine u godinu. Tako je 2013. godine Grad imao 49 stipendista, za što je iz proračuna izdvojeno 259.700 kuna, a lani je za 73 stipendista izdvojeno 440.000 kuna.

– Ove godine je za stipendije u proračunu osigurano 500.000 kuna, a u 2021. godini planirano je 550.000 kuna. Bilježimo veliki interes i jako puno prijava. Sukladno tome, svake godine sve više studenata i učenika dobiva stipendije i to je ono što je najvažnije, to je ulaganje u budućnost – rekao je Gregurović, čestitavši stipendistima i zaželjevši im uspjeh u daljnjem školovanju.

S novim stipendijama koje će se dodijeliti ovim natječajem, Grad će ukupno imati 85 stipendista, 66 studenata i 19 učenika. U ime stipendista obratile su se Karmen Petrić, studentica stomatologije te Sara Nekić, studentica prava, koje su zahvalile Gradu te istaknule kako će im ovaj mjesečni iznos itekako pomoći jer su troškovi studiranja veliki, pa će to olakšati i njihovim roditeljima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba