U RADOBOJU JE POČELA PROVEDBA PROJEKTA “AKTIVNI I NAKON 65-E!“: Već su održane prve informatičke i kreativne radionice, no, to je tek početak niza zabavnih i edukativnih sadržaja za umirovljenike

Stariji ste od 65, želite naučiti nešto novo, obogatiti svoje slobodno vrijeme, družiti se i ispuniti si dan? Što čekate, prijavite se i postanite dio hvalevrijednog projekta!

Objavljeno: 20.12.2020. zagorjeinternational

Nakon što je u listopadu u prostorijama DVD-a Radoboj održana konferencija za medije i time označeno službeno predstavljanje projekta “Aktivni i nakon 65-e!“, koji provodi Općina Radoboj s partnerima – Centrom za socijalnu skrb Krapina, Gradskim društvom Crvenog križa Krapina i Muzejem Radboa za muzejsku djelatnost, te upoznavanje mještana općine i šire javnosti s aktivnostima koje su predviđene projektom, studeni je označio početak provedbenih aktivnosti projekta. Kao što se može iščitati u samom nazivu projekta, fokus projektnih aktivnosti usmjeren je na osobe sa 65 i više godina koje imaju prebivalište na području općine Radoboj, da im se pruži prilika da ožive duh zajedništva i prijateljstva, sudjeluju u društvenom životu općine te svrsishodno koriste svoje slobodno vrijeme.

Poštujući epidemiološke mjere, krenulo se sa održavanjem prvih radionica na katu Vatrogasnog doma u Radoboju, gdje je omogućen veći prostor. Sukladno tome, održane su i prve informatičke radionice na temu osnova korištenja tableta, a predviđen je i rad na laptopima. U provedbu projektnih aktivnosti se uključio i partner Općine na projektu, Centar za socijalnu skrb Krapina, pa su djelatnice Centra održale uvodno predavanje polaznicima te odgovarale na sva njihova pitanja. Naglašavajući sigurnost polaznika, radionice su se održale u smanjenom obujmu od predviđenog, s ograničenim brojem sudionika, upravo zbog preventivnih razloga uzrokovanih opasnošću od koronavirusa. Sukladno preporukama, prostor se redovito provjetravao, a nakon svake radionice vršila se dezinfekcija radnih površina i toaleta.

Ujedno se krenulo i s kreativnim radionicama, gdje su polaznici dobili potreban materijal za izradu adventskih vijenaca i oslikavanje božićnih kuglica za bor. Zbog trenutne epidemiološke mjere te nemogućnosti održavanja radionica u prostorijama DVD-a, kreativne radionice provode korisnici samostalno u svojim domovima.

Uz navedene radionice, samim projektom predviđeno je i mnoštvo drugih aktivnosti, poput keramičkih i sportsko – rekreativnih radionica, kulinarskih radionica, ali i razne edukativne radionice na temu zdravlja, pravilne prehrane, brige o tijelu i održavanju zdravog duha te mnoge druge. Svim polaznicima radionica dostupne su i besplatne usluge frizera i fizioterapeuta, a u planu su i odlasci na besplatno kupanje u Krapinske Toplice, za što će polaznicima biti osiguran zajednički prijevoz. Projektom su predviđeni i izleti na nekoliko atraktivnih lokacija diljem Hrvatske te posjeti kino projekcijama i kazališnim predstavama. Projekt se u potpunosti financira iz sredstava Europskog socijalnog fonda, u iznosu od 1.476.024,37 kuna te će trajati dvije godine. Uz Općinu Radoboj kao nositelja, partneri na projektu su Centar za socijalnu skrb Krapina, Gradsko društvo Crvenog križa Krapina te Muzej Radboa.

Daljnji tijek aktivnosti na projektu će uključivati usluge frizera i fizioterapeuta za sve zainteresirane 65+ mještane. Za detaljnije informacije o samim radionicama i predbilježbu na korištenje dostupnih usluga, zainteresirani mještani mogu se obratiti voditelju dnevnih aktivnosti Alenu Strahinecu na broj telefona 099/346-9009.

Svi koji žele naučiti nešto novo, obogatiti svoje slobodno vrijeme i ispuniti si dan te uživati u blagodatima druženja i besplatnih usluga, dobrodošli su.

Objava članka je sufinancirana u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.“ iz Europskog socijalnog fonda.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba