Novi predsjednik HNS-a je Stjepan Čuraj, koji je poručio kako članovi koji su u stranku ušli radi vlastitog probitka, više nisu dobrodošli

“Želim politiku vjere i žrtve! Prvo država, onda sredina iz koje dolaziš, zatim stranka i tek onda osobni motivi“

Objavljeno: 12.12.2020. JJ

Stjepan Čuraj novi je predsjednik Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata. Odlučio je tako danas 17. Sabor HNS-a, na kojem je od ukupno 560 delegata, 451 pristupio glasovanju. Od toga je 394 podršku dalo Stjepanu Čuraju, članu Predsjedništva HNS-a i bivšem zastupniku u Hrvatskom saboru. Podsjetimo, uslijed epidemije koronavirusa, HNS je svoj tradicionalni Sabor po drugi puta zamijenio onlineglasovanjem.

Čuraj na mjesto predsjednika HNS-a dolazi nakon Predraga Štromara, a u svojoj prvoj izjavi istaknuo je kako vidi HNS kao stranku dosljednu svojim vrijednostima i koja će još jače nastojati povezivati narodnjačke korijene i općeprihvaćene liberalne svjetonazore. Naglasio je i kako pojedinci koji su ušli u stranku radi osobnog probitka, više nisu dobrodošli.

– Želim politiku vjere i žrtve! Ljude koji su spremni žrtvovati svoje slobodno vrijeme za svoja uvjerenja. Naša prva predsjednica Savka Dabčević Kučar je jako dobro to znala reći, odnosno postaviti – prvo država, onda sredina iz koje dolaziš, zatim stranka i tek onda osobni motivi – poručio je novi predsjednik HNS-a i zahvalio HNS-ovkama i HNS-ovcima na podršci.

– Jedan od razloga zbog kojeg sam se prihvatio ovog posla, jest vraćanje dostojanstva svakog člana i povjerenja u stranku, a na današnje izbore gledam kao prvi korak k tome cilju – poručio je Stjepan Čuraj.

HNS je danas izabrao i novog zamjenika predsjednika stranke, a to je načelnik općine Cestica i član predsjedništva Županijske organizacije HNS-a Varaždinske županije Mirko Korotaj, dok su za potpredsjednice stranke izabrane Karolina Juzbašić, predsjednica Ženske inicijative HNS-a te Ruža Kovačević Bilić, predsjednica Županijske organizacije Splitsko – dalmatinske županije i zamjenica gradonačelnika Trogira.

Novi zamjenik predsjednika Mirko Korotaj zahvalio je na povjerenju i najavio da HNS u vrlo kratkom vremenu čeka veliki izazov, a to su lokalni izbori.

– Želim da u sljedećih šest mjeseci napravimo taj prvi korak u konsolidiranju naše stranačke organizacije, da u što više jedinica izađemo na izbore i da kroz rezultat pokažemo kako je HNS stranka koja ima budućnost u političkom prostoru Hrvatske – kazao je Korotaj. Delegati su na današnjem Saboru, uz čelne funkcije u stranci, izabrali i nove članice i članove Nadzornog odbora, Suda časti i Odbora za statut.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba