“Nema boljeg od ulaganja u obrazovanje“

Krapinsko – zagorska županija, umjesto planiranih 83, dodijelila čak 114 studentskih stipendija

Objavljeno: 12.12.2020. zagorjeinternational

U zabočkoj Gimnaziji Antuna Gustava Matoša održana je dodjela studentskih stipendija Krapinsko – zagorske županije. Svečanost je zbog epidemiološke situacije bila simbolična, pa je stipendije došlo preuzeti tek šestero od ukupno 114 studenata i studentica koji su ostvarili to pravo.

Pročelnica županijskog Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, sport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec istaknula je da je u proračunu Krapinsko – zagorske županije za 2020. godinu za studentske i učeničke stipendije osigurano ukupno 1.342.000 kuna. Na natječaj je pristiglo ukupno 237 prijava – u A kategoriji (nadareni) 130, u B kategoriji (socijalni kriterij) 90 i u C kategoriji (deficitarna zanimanja) 17 prijava. Pravo na stipendiranje ostvarilo je 83 kandidatkinja i kandidata, no, župan je donio zaključak kojim je povećan broj stipendija u kategoriji nadarenih za 31 stipendiju, pa je tako u toj kategoriji pravo na stipendiranje ostvarilo 59 studenata, u B kategoriji 40 i u C kategoriji 15 studenata, odnosno, svi oni koji su se prijavili u C kategoriji, pa je tako ukupno dodijeljeno 114 studentski stipendija.

– Kad smo vidjeli rang liste, broj dodijeljenih stipendija u B kategoriji povećali smo s 30 na 40, a u kategoriji A, gdje je u pitanju izvrsnost, s 30 na 50 jer smo jednostavno osjetili iz životopisa da tu postoji ogroman potencijal i nema boljeg način da se uloži društveni novac, nego u obrazovanje mladih ljudi. A ako netko od vas dobije priliku da ode van, na neku višu razinu, molimo vas da ostanete s nama u kontaktu i da to dodatno znanje koje ćete steći prenese ovdje i pomogne nekim drugim studentima u to vrijeme, kako bi se mogli što kvalitetnije pripremiti za tržište rada – poručio je župan Kolar. Okupljene su pozdravile i zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek i ravnateljica Gimnazije AGM Bibijana Šlogar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba