Sveti Nikola prišlinskim vatrogascima ostavio poklon koji su zaželjeli još 2014. godine - projekt od gotovo 800.000 kuna

PROSTOR DOSTOJAN 21. STOLJEĆA: Preselili u novu “pametnu garažu”, čijim se vratima upravlja na daljinu, a ima i nadzor temperature te senzore kretanja

Objavljeno: 06.12.2020. AB

U subotu se na vatrogasnom domu DVD-a Prišlin – Hum uključila sirena za vatrogasnu uzbunu, al ovaj put s drugačijem značenjem. Naime, njihova vatrogasna vozila su na taj zvuk zadnji put izašla iz postojećih (starih) garaža.
–  Put su nastavili po području našeg djelovanja, koristeći zvučnu i svjetlosnu signalizacijom. Time smo se barem malo uspjeli proveseliti što smo se preselili u nove vatrogasne garaže koje su izgrađene ove godine. Garaže su najljepši dokaz želje društva da se razvijamo prema još jačoj i sigurnijoj organizaciji, a sve u svrhu da pomognemo ljudima u svakoj nevolji kada im je potrebna naša pomoć – kazao je predsjednik DVD-a Dražen Pereti.

Počeli prije godinu dana

Tako je priča koja je krenula još 2014. godine, kada je počeo jedan od najvećih i najljepših projekta – izgradnja garaža i skladišta na novom zemljištu, skoro privedena kraju.
– Nove ideje i vizije, prijedlozi, izmjene i dopune objekta zaslužene su da garaže izgledaju kako i priliči 21. stoljeću. U studenom prošle godine krenulo se s iskopima, no pandemija koronavirusa malo nas je usporila. Međutim, eto,  godinu dana kasnije garaže sjaje u najljepšem sjaju. Vjerujem da smo među prvima u RH koji imamo “pametnu garažu” kojom se može upravljati na daljinu, što uključuje otvaranje i zatvaranje vrata, nadzor temperature i senzore kretanja. To nam omogućuje aplikacija Emergency Asisst koja će nam također biti od velike koristi kod intervencija jer može pokazivati koliko operativca se javlja na intervenciju, lokaciju intervencije, a pomoću tableta u autima moći će nas navigirati na mjesto intervencije – objašnjava Pereti.
Projekt je vrijedan preko 795.000 kuna, pa je uz vlastiti novac i manji kredit DVD-a bila potrebna i pomoć donatora.

Mnogi pomogli

– Najznačajniji donator je Općina Hum na Sutli te se ovim putem zahvaljujem načelniku i vijećnicima što su prepoznali našu potrebu za novim objektom. Zahvala i Vatrogasnoj zajednici Huma na Sutli, koja je pomogla raspodjelom kapitalnih ulaganja te Vatrogasnoj zajednici Krapinsko  – zagorske županije, koja nas je također uvrstila u svoj plan financiranja. Više od 20.000 kroz radove donirala je tvrtka Usluge i trgovina Tomislav Lugarić, a zahvaljujemo svim ostalim donatorima, ljudima koji su sudjelovali u realizaciji ovog projekta te našim članovima koji su pomagali u gradnji. Još jednom iskreno zahvaljujem svima na donacijama i na odvojenom vremenu kojeg su utrošili na dobrobit našeg društva. Svečanu manifestaciju nismo u mogućnosti odraditi ove godine zbog epidemiološke situacije, tako da je svečano otvorenje objekta  predviđeno za 19. lipnja sljedeće godine,  gdje ćemo se svim donatorima još jednom zahvaliti, a naravno, svi su pozvani na zajedničko druženje – zaključuje predsjednik Dražen Pereti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba