HNS-ovi (grado)načelnici donirali 400.000 kuna Općoj bolnici Varaždin

POZVALI GRAĐANE DA POŠTUJU MJERE: Vjerujemo da zajedničkim snagama i odgovornim ponašanjem možemo pobijediti ovu ugrozu

Objavljeno: 10.11.2020. AB

S obzirom na aktualnu epidemiološku situaciju u Varaždinskoj županiji, HNS-ovi gradonačelnici i načelnici uplaćuju donacije Općoj bolnici Varaždin, a radi se o iznosu od 400 tisuća kuna, piše Varaždinski.hr.

Gradovi Ivanec i Lepoglava te općine Breznički Hum, Cestica, Sračinec, Maruševec, Trnovec Bartolovečki, Sveti Đurđ, Klenovnik i Beretinec ujedinili su se i donirali novčana sredstva svih žitelja s područja spomenutih općina i gradova, kako bi pomogli u nabavi opreme nužne za liječenje pacijenata oboljelih od virusa COVID-19.

– Ovih dana svjedočimo velikoj brojci novozaraženih u našoj županiji. Nažalost, dio oboljelih zahtjeva bolničko liječenje, čime se stvorio veliki pritisak na naš zdravstveni sustav. Kako bismo pomogli varaždinskoj bolnici i svim djelatnicima koji ulažu nadljudske napore da bolesnicima pruže adekvatnu zdravstvenu skrb, odlučili smo prikupiti sredstva i donirati ih za nabavu neophodne opreme – poručili su HNS-ovi gradonačelnici i načelnici.

Istaknuli su kako je ovo vrijeme koje poziva na solidarnost i zajedništvo, stoga je važno da se svi pridržavamo epidemioloških mjera kako bismo zaštitili one najugroženije, ali i omogućili održivost zdravstvenog sustava koji puca po šavovima.

– Ujedno zahvaljujemo svim zdravstvenim djelatnicima koji u ovoj krizi podnose najveći teret i žrtvu. Vjerujemo da zajedničkim snagama i odgovornim ponašanjem možemo pobijediti ovu ugrozu, pa pozivamo građane da poštuju mjere i izbjegavaju okupljanja za dobrobit cijele zemlje – istaknuli su HNS-ovci.

Također su suglasni da nije potrebno provoditi mjere poput policijskog sata, već apeliraju na vodstvo županije da se više brine za svoje ustanove i upravljanje njima, a manje širi paniku među svojim žiteljima.

– Osim toga, nepotrebno je vršiti dodatni pritisak na gospodarstvenike koji su već dosta opterećeni ovom COVID krizom. Potrebno je više apelirati na žitelje da se pridržavaju donesenih mjera, a manje širiti psihozu i pritisak – naglašavaju iz HNS-a Varaždinske županije. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba