RADNO JE U ZAGORSKIM SELIMA: Prošireno je parkiralište i cesta prema groblju, projektira se nova mrtvačnica, a sprema se i još jedan važan projekt

PRIJAVILI SE NA NATJEČAJ: “Želimo urediti poučno – rekreativne staze u Bojačnom, prema kapeli sv. Martina”

Objavljeno: 04.10.2020. zagorjeinternational

Kako doznajemo od načelnice Ksenije Krivec – Jurak, u općini Zagorska Sela u tijeku su postupci nabave za uređenje okoliša u središtu općine te za sanaciju klizišta uz nerazvrstanu cestu u naselju Bojačno. Navedeni radovi će se sufinancirati iz sredstava Hrvatskih voda i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU.
U pripremi su i radovi na sanaciji klizišta iznad stambenih objekata u Zagorskim Selima, prvenstveno rješavanja odvodnje s nerazvrstane ceste. U sanaciji će sudjelovati i Krapinsko – zagorska županija.

Natječaj za stipendije

Raspisan je i natječaj za dodjelu pomoći u školovanju učenicima srednjih škola i studentima za školsku i studentsku godinu 2020/2021. Isto tako, Općina Zagorska Sela sufinancira prijevoz učenicima srednjih škola zajedno s Krapinsko – zagorskom županijom, tako da roditelji nemaju troškova za prijevoz. Vrijedi istaknuti da su i radne bilježnice i školski pribor za djecu koja pohađaju osnovnu školu s područja općine bili besplatni, a troškove nabave podmirila je Općina.
U naselju Bratkovec Hrvatske vode su izvršile sanaciju korita rijeke Sutle na nekoliko lokacija gdje je došlo do odrona obale, a istovremeno su očistile korito od urušenih stabala kako se ne bi stvarali čepovi na Sutli.

Završen je i projekt proširenja javne rasvjete u naseljima Zagorska Sela i Brezakovec te je rasvjeta stavljena u funkciju. Projekt je sufinanciralo Ministarstvo graditeljstva. Završeno je i proširenje parkirališta i ceste prema groblju u Zagorskim Selima, a u postupku je projektiranje nove mrtvačnice, što je višegodišnja težnja svih mještana. Saniran je i kanal s odvodnjom oborinskih voda uz nerazvrstanu cestu u naselju Plavić.

Turistička ponuda

Načelnica otkriva i kako je Općina prijavila projekt “Poučno – rekreativne staze u naselju Bojačno, prema sv. Martinu” na natječaj iz operacije 8.5.2. Programa ruralnog razvoja RH, ukupne vrijednosti 780 tisuća kuna.

– Projektom želimo revitalizirati i nadopuniti turistično – edukativnu ponudu na području općine poučnim pločama, vidikovcem i klupama za odmor te urediti stazu do prekrasne kapele sv. Martina, kako bismo zajedno s posjetiteljima mogli uživati u prekrasnoj prirodi našeg kraja – zaključuje načelnica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba