MODROVEC: Gornjostubička Udruga Lipin cviet ponovno okupila pjesnike na međunarodnom Recitalu duhovne poezije "Srce Isusa i Marije"

Za objavu u Zborniku odabrano 16 pjesama na kajkavskom i 55 radova na štokavskom narječju

Objavljeno: 10.08.2020. zagorjeinternational

Udruga Lipin cviet iz Gornje Stubice i ove godine okupila je pjesnike na međunarodnom Recitalu duhovne poezije “Srce Isusa i Marije”, koji je, ove nedjelje, deveti puta za redom, održan kod kapele sv. Vinka u Modrovcu. Program je vodila predsjednica udruge Tatjana Hikec, prisutni autori sami su izveli svoje svoje pjesme, objavljene u zborniku Recitala, a pjevanjem su događaj obogatili Vokalisti sv. Jurja iz Gornje Stubice.

Radovi za Zbornik

Izborno povjerenstvo u sastavu vlč. Nikola Jurković, Biserke Postružin i Mihaele Gradečak odabrali su za objavu u Zborniku 16 pjesama na kajkavskom narječju i 55 radova na štokavskom narječju, 61 autora iz Hrvatske i inozemstva, odnosno, Njemačke, BiH i Srbije.

Tradicionalno održavanje

Recital se tradicionalno održava uz godišnje proštenje u Modrovcu, u organizaciji Župe sv. Jurja mučenika, Gornjostubičke udruge Lipin cviet, Općine Gornja Stubica i mještana. Na kraju recitala, predsjednica udruge je zahvalila svima koji su sudjelovali te ih pozvala i sljedeće godine, kada se slavi i mali jubilej, deseta godina recitala. (lb)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba