Gradski puhački orkestar Krapina mješavinom svjetski poznatih hitova i kajkavskih skladbi oduševio posjetitelje

Više od sat vremena “muzike za svačije uši”, u prekrasnom ambijentu Starog grada

Objavljeno: 10.08.2020. zagorjeinternational

U nedjelju je kod krapinskog Starog grada Gradski puhački orkestar Krapina održao koncert, u okviru projekta “Ključ kulture za sve generacije”, kojeg provodi Pučko otvoreno učilište Krapina.

Pobjeda, pa napredovanje

Orkestar je izveo program sastavljen većinom od domaćih, kajkavskih skladbi i nekoliko svjetski poznatih hitova izvođača pop glazbe, poput Abbe te nekoliko latino hitova. Orkestrom je ravnao mag. mus. Davor Zrinščak, umjetnički voditelj, koji je tu ulogu preuzeo prošle godine od Branka Cvrtile.

https://www.facebook.com/zagorjeinternational.hr/videos/230639971454180/

– Velika mi je čast predvoditi Gradski puhački orkestar Krapina čiji sam član već 21 godinu. Koncerte ovdje održavamo ovdje duži niz godina, a inače se često pojavljujemo po smotrama i natjecanjima. Na posljednjoj smotri, u svibnju prošle godine u Novom Vinodolskom, smo bili prvi u kategoriji C s pohvalom, što nas je unaprijedilo u B kategoriju – naglašava Zrinščak.

Uz orkestar i uz klavirsku pratnju Kristijana Sinkovića, Filip Mikša izveo je “Vu plavem trnaci” i “Dugo me ni bilo” te kasnije i “Suzu za zagorske brege”.

Privlačna lokacija

Zamjenik gradonačelnika Krapine, Dragutin Kozina, izjavio je kako je lokalitet Starog grada vrlo atraktivna lokacija za održavanje koncerata, ali i raznih događaja sličnog tipa te se nada da će se razmisliti o češćem korištenju te lokacije i pogodnosti koje ona pruža. (Lovro Belošević)

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba