Prednost imaju nezaposlene žene starije od 50 godina, a sve kandidatkinje proći će program osposobljavanja

Udruga mladih Feniks zapošljava 20 gerontodomaćica

Objavljeno: 06.08.2020. JJ

Udruga mladih Feniks iz Oroslavja, u sklopu projekta “Zaželi – nova prilika za žene u ruralnom području”, zapošljava 20 žena koje će pružati potporu i podršku starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju u njihovim kućanstvima. Projekt će se provoditi na području Oroslavja, Stubičkih Toplica, Donje Stubice, Marije Bistrice i Bedenice.

Opis posla

Žene će se zaposliti na puno radno vrijeme i na rok od 12 mjeseci, a pomagat će u dostavi namirnica, lijekova i drugih potrepština, zatim u pripremi obroka u kućanstvima korisnika, u održavanju čistoće stambenog prostora/domova korisnika, u pranju i glačanju rublja, u održavanju vlastite higijene i osobnog izgleda, posredovat će u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, namirnica, plaćanje računa, dostava pomagala i sl.), pružati podršku korisnicima kroz razgovore i druženje, uključivati korisnika u društvo, biti mu pratnja i pružati pomoć u raznim društvenim aktivnostima. Kandidatkinje moraju imati najviše završeno srednjoškolsko obrazovanje (SSS), biti prijavljene u evidenciji nezaposlenih Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a prednost imaju žene starije od 50 godina i žene s invaliditetom. Odabrane kandidatkinje obvezne su pohađati i završiti program osposobljavanja.
Rok za prijavu je 11. kolovoza, a detaljne informacije o prijavi doznajte na internetskoj stranici Udruge mladih Feniks.

1,8 milijuna kuna

Partneri na projektu su centri za socijalnu skrb Sveti Ivan Zelina i Donja Stubica te Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina, a financiran je u iznosu od 1.857.319,59 kuna iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020.” iz programa “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba