ZAGORSKE MANIFESTACIJE PRILAGOĐAVAJU SE EPIDEMIOLOŠKOJ SITUACIJI

“‘Prvi glas Zagorja’ će se održati, formu i oblik zasad ne možemo precizirati, a sigurno je jedino da će, nažalost, biti bez publike”

Objavljeno: 18.07.2020. JJ

Većina zagorskih ljetnih manifestacija morat će se prilagoditi epidemiološkoj situaciji, a jedna od njih je i Tjedan kulture, zabave i športa u Svetom Križu Začretju, s tradicijom dugom preko pet desetljeća.
Tjedan kulture, zabave i športa od prošle se godine počeo promovirati pod nazivom “Prvi glas Zagorja”, što je zapravo naziv popularnog festivala pjevača amatera koji se održava u sklopu spomenute manifestacije. Međutim, ovogodišnje audicije zbog epidemije koronavirusa nisu mogle biti održane, pa nas je zanimalo hoće li se manifestacija uopće održati. Odgovor na to pitanje dao nam je Danijel Likar, predsjednik Izvršnog odbora Udruge za kulturu, zabavu i sport Sveti Križ Začretje.

Širenje zaraze

– Kako je epidemiološka situacija uvelike ograničila brojna javna zbivanja, a mnoga su zbog toga i otkazana, Izvršni odbor Udruge za kulturu, zabavu i sport pri Općini Sveti Križ Začretje, nakon nekoliko sastanaka u posljednja dva mjeseca, odlučio je održati tradiciju Festivala u Svetom Križu Začretju. Organizacija Festivala na kakav smo navikli, uz publiku i posjetitelje, uz trenutačna ograničenja po pitanju javnih okupljanja, predstavlja značajan organizacijski iskorak i povećan rizik od pojave i/ili širenja zaraze koji nismo spremni prihvatiti. Točna je informacija kako audicije za natjecanje pjevača amatera nisu održane i ove godine neće biti klasičnog natjecanja pjevača amatera za titulu “Prvog glasa Zagorja”, zbog niza razloga povezanih s COVID-19 virusom i mjeseci provedenih u općem zastoju aktivnosti tijekom proljetnog perioda u kojem se održavaju audicije. No, tradicija od preko 50 godina festivala ipak obvezuje na aktivnosti u pripremi i realizaciji Festivala, tako da će Festival biti održan – kaže Likar.

Nekoliko platformi

– Formu i oblik zasad ne možemo precizirati, sigurno je jedino da će, nažalost, biti bez publike. Ipak, svim ljubiteljima Festivala i svetokriških popevki omogućit ćemo praćenje revije pjevača na nekoliko različitih platformi. Osim pjevačkog dijela, tijekom Festivalskog vikenda, od 27. do 30. kolovoza, ponudit ćemo praćenje još nekoliko sadržaja, a o samim sadržajima svakako ćemo vas obavijestiti tijekom narednih dana, kad utanačimo sve detalje – otkrio nam je Likar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba