ODLIČNE VIJESTI: 15. dan bez novozaraženih u KZŽ

Do kraja svibnja KZŽ bi mogla biti “korona free” županija

Objavljeno: 13.05.2020. JJ

Petnaesti dan zaredom nema novooboljelih od COVID-a 19 u Krapinsko – zagorskoj župniji. U protekla 24 sata ozdravile su još tri osobe, što znači da je trenutno 108 ozdravljenih i 30 aktivnih slučajeva. U samoizolaciji je 27 osoba. U razdoblju od 11. do 12. svibnja testirano je 96 uzoraka, a čeka se još 26 nalaza. Ukupno je do sada testiran 2271 uzorak.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina otkrio je i dobru vijest – od ponedjeljka je zatvoren infektološki (COVID) odjel u OB Zabok. Jedna pacijentica koja je još ondje ležala, preseljena je u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević” u Zagrebu. No, Vančina je dodao i kako je i dalje na raspolaganju šest izolacijskih jedinica u koje se smještaju pacijenti sa sumnjom na COVID-19.

Epidemiologinja Zavoda za javno zdravstvo Bojana Mahmutović rekla je da bi, ukoliko se nastavi ova povoljna epidemiološka situacija, do kraja svibnja KZŽ mogla biti županija bez slučajeva koronavirusa.

Načelnik Stožera civilne zaštite KZŽ Anđelko Ferek – Jambrek rekao je i da se razmišlja o deaktivaciji COVID ambulante u Oroslavju, s obzirom na to da su u proteklih nekoliko dana zaprimili samo četiri – pet poziva.

Dodao je i kako će Stožer morati zbrinuti još četiri obitelji iz Gornje Stubice koje su u potresu 22. ožujka ostale bez svojih domova, a privremeno su smještene kod rodbine i prijatelja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba