Ozdravile još četiri osobe

Deseti dan bez novozaraženih u KZŽ

Objavljeno: 08.05.2020. JJ

Na području Krapinsko – zagorske županije deseti dan zaredom nije zabilježena niti jedna novozaražena osoba koronavirusom, a u protekla 24 sata ozdravile su još četiri osobe – iz Đurmanca, Jesenja, Stubičkih Toplica i Zaboka. Ukupan broj ozdravljenih osoba je 97, a trenutni broj aktivnih slučajeva 41. Do sada su testirana 2002 uzorka. U kućnoj samoizolaciji trenutno se nalazi 36 osoba. U protekla 24 sata uzeto je 48 briseva, od kojih su 42 negativna, a za preostalih šest se još čekaju rezultati, rekao je na press konferenciji Stožera civilne zaštite KZŽ načelnik Stožera Anđelko Ferek – Jambrek.

Ravnatelj Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana Tihomir Vančina rekao je da bi idući tjedan s COVID odjela trebali biti otpušteni i posljednji pacijenti, što znači da se taj odjel za sada zatvara.

Na području Policijske uprave krapinsko – zagorske dana 6./7. svibnja u vremenu od 22 do 22 sata nije bilo dojava građana o kršenju mjera samoizolacije. Izvršeno je 29 provjera pridržavanja izrečenih mjera samoizolacije te nisu utvrđena kršenja mjera.

Dana 7./8. svibnja u vremenu od 7 do 7 sati evidentirano je kršenje mjera Odluke o zabrani napuštanja prebivališta i stalnog boravka u RH. Vezano za navedenu Odluku, utvrđena su tri kršenja od strane građana (nisu imali propusnicu).

Nije bilo evidentiranih kršenja odredbi ostalih odluka Stožera civilne zaštite RH koje su na snazi.

Na kraju press konferencije, župan Željko Kolar je potaknuo prisutne na pljesak za sve djelatnike Opće bolnice Zabok, za koje smatra da su odradili odličan posao proteklih mjeseci.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba