U općini Mače su u tijeku radovi građevinskim strojevima

U MO Mače i Mače pod Brijeg zacijevljen dio kanala, a u Vukancima se uređuje poljski put

Objavljeno: 11.04.2020. JJ

S dolaskom lijepog vremena, krenula  je i potreba za održavanjem mjesnih odbora, kažu iz Općine Mače. Budući da radne akcije nisu moguće, trenutno su u tijeku radovi građevinskim strojevima. U mjesnom odboru Mače i Mače pod Brijeg zacijevljen je dio kanala kako bi se sačuvao asfalt od oštećenja. U Vukancima se uređuje poljski put, kako bi mještani mogli čim lakše i sigurnije obavljati poljoprivredne radove.

Iz Općine podsjećaju i na mjeru donesenu početkom godine, o sufinanciranju uređenja odvodnih jaraka na poljoprivrednim površinama ili unutar naselja. Tom mjerom Općina sufinancira 50 posto troškova uređenja odvodnih jaraka koji nisu u nadležnosti Općine ili Hrvatskih voda.

– Poljoprivreda je iznimno važna u našim krajevima, pa nastojimo maksimalno olakšati obradu zemlje ili granu stočarstva. Od ove godine postoji i poticajna mjera za osjemenjivanje krava i krmača. Novčana pomoć će se dodjeljivati za prvo osjemenjivanje krave u iznosu od 200 kuna te za prvo osjemenjivanje krmače u iznosu od 150 kuna – podsjećaju iz Općine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba