Najavljeno i ograničavanje kretanja starijih osoba

U RH devet novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno: 17.03.2020. JJ

U Republici Hrvatskoj je devet novih potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom. Kako je rekao ministar zdravstva Vili Beroš, od ukupno 65 oboljelih, četvero ih je izliječeno i pušteno kući. Testirano je 1014 uzoraka, a 29 uzoraka je još na testiranju. Pod zdravstveni nadzor stavljeno je 9598 osoba iz područja zahvaćenih epidemijom novim koronavirusom.

“Može rasti”

– Izvjesno je da broj oboljelih i u Republici Hrvatskoj može rasti – rekao je ministar Beroš, koji je komentirao i priopćenje Svjetske zdravstvene organizacije prema kojoj su detektirana tri osnovna elementa za lošu epidemiološku situaciju u nekim zemljama – nedovoljan broj testiranih, nedovoljna briga o izolacijama i praćenje kontakata.
Inače, u Republici Hrvatskoj su u karantenu smještene 63 osobe, 24 strana državljana i 39 hrvatskih. 630 kontakata je pod nadzorom.

Dostava lijekova

Ministar je apelirao na starije da ostanu u kućama i izlaze samo u slučaju nužde te da rade na tome da se starijima i nemoćnima dostave lijekovi i namirnice.
Šef Stožera civilne zaštite, potpredsjednik Vlade Davor Božinović najavio je odluku kojom će se nastojati ograničiti kretanje starijih osoba i pojačanje kontrole ljudi u samoizolaciji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba