Održan sastanak s predstavnicima Vijeća mjesnih odbora Grada Pregrade

ASFALTIRANJE NERAZVRSTANIH CESTA: Troškove dovoza kamenog materijala snosit će Grad, predviđena su i dodatna ulaganja u najviša naselja

Objavljeno: 06.03.2020. JM

U Gradskoj vijećnici u Pregradi je održan prvi ovogodišnji sastanak s predstavnicima Vijeća mjesnih odbora Grada Pregrade, a govorilo se o asfaltiranju u 2020. godini, održavanju nerazvrstanih cesta te o novoj mjeri za brdsko – planinska područja.
Kao i proteklih godina, i u 2020. godini planirano je asfaltiranje 300 metara nerazvrstanih makadamskih cesta po svakom mjesnom odboru, a prema prioritetima koje oni sami odrede. Također, kao i dosad, dio troškova asfaltiranja sufinancirat će građani u visini od 30 posto cijene radova, dok će 70 posto troškova pokriti Grad Pregrada u skladu s Gradskim proračunom za 2020. godinu. Vijeća su dostavila prijedloge za ovogodišnje asfaltiranje te će se nakon potpisivanja ugovora s građanima pokrenuti postupak javne nabave kako bi početkom ljeta započelo asfaltiranje.

Proračunska sredstva

U rad mjesnih odbora od ove se godine uvodi i jedna novost, pa tako građani i građanke više neće morati plaćati prijevoz kamenog agregata do stambenih objekata već će taj trošak pokriti Grad iz proračunskih sredstava. Vijeća mjesnih odbora obvezna su čim prije dostaviti zapisnike s popisanim dionicama za koje je potreban kameni materijal kako bi “Niskogradnja d.o.o.“ napravila raspored radova po svakom mjesnom odboru.
Zamjenica gradonačelnika Gordana Križanec Ružić podsjetila je prisutne kako su i ove godine na raspolaganju sredstva u iznosu od 10 tisuća kuna za male komunalne akcije, koje je također potrebno navesti u zapisnike.

Brdsko – planinska područja

Gradonačelnik Vešligaj spomenuo je i mjeru KZŽ za brdsko-planinska područja koja će provesti u suradnji s Gradom Pregradom. Naime, Zavod za prostorno planiranje KZŽ napravio je kartu svake općine i grada KZŽ gdje su obilježili tri najviša naselja te će se zajedničkim sredstvima Županije i Grada uložiti u naselja koja spadaju u brdsko-planinsko područje, prvenstveno što se tiče asfaltiranja cesta.
Sastanku su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za financije i gospodarstvo Krunoslav Golub, komunalna redarka Marija Presečki i direktor Niskogradnje Marijan Peer.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba