Edukativni izlet u Zagrebu

Mladi zabočki vijećnici i forumaši posjetili Radio Yammat FM i Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke

Objavljeno: 06.03.2020. JM

Članovi i članice zabočkog Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma DND-a Zabok zajedno sa svojim voditeljicama Janom Borovčak, Nedom Novosel i Jasenkom Borovčak prošlog su petka bili na edukativnom izletu u Zagrebu.

Nezavisni radio

U sklopu 3. Dana medijske pismenosti, male vijećnice i vijećnici te forumašice i forumaši sudjelovali su na radionici “Djeca upoznaju medije“ i posjetili Radio Yammat FM. Glavna i odgovorna urednica Silvija Šeparović djeci je objasnila princip rada jednog nezavisnog i alternativnog radija, a saznali su kako se pripremaju vijesti, kako se radi na terenu, kako se brzo vijesti moraju plasirati i kako se radi shema radnog dana na radiju. Ukratko, predstavila im je sve čari radijskog posla i zanata, a djeca su imala priliku i isprobati čitanje i montiranje vijesti te čuti o procesu snimanja emisije. U studiju su djeca popričala s voditeljem i DJ-em, koji im je objasnio što je sve dio njegova posla, kako funkcioniraju uređaji u studiju, dok im je novinarka objasnila kako ona radi svoje emisije i koje sve relevantne izvore informacija koristi.
Zahvaljujući voditeljici Dječjeg foruma Nedi Novosel, djeca iz Zaboka imala su jedinstvenu priliku posjetiti i Memorijalni stan Marije Jurić Zagorke i to upravo uoči Zagorkinog rođendana. Neda se kao suradnica Memorijalnog stana i samostalna istraživačica već dugi niz godina bavi proučavanjem Zagorke, pa je svoja znanja prenijela djeci na vrlo zanimljiv način. Djeca su uz stručno vodstvo kronološkim postavom Zagorkine Memorijalne sobe, upoznata sa zanimljivostima iz života i rada prve hrvatske profesionalne novinarke i od publike obožavane spisateljice.

“Putovanje sa Zagorkom“

– Interes djece za Zagorkin život i rad bio je vidljiv iz mnogih pitanja koja su postavljala. “Putovanje sa Zagorkom“ planiramo nastaviti i dalje na našim radionicama, a na to nas je dodatno motivirala činjenica da je Zagorka neko vrijeme živjela u Zaboku – rekla je tajnica DND-a Zabok Jasenka Borovčak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba