Udruga žena Vrtnjakovec organizirala čehanje perja

SPOJ MLADOSTI I ISKUSTVA: U njegovanju starog zagorskog običaja sudjelovali i najmlađi

Objavljeno: 03.02.2020. zagorjeinternational

Udruga žena Vrtnjakovec organizirala je u subotu čehanje perja. Predsjednica Udruge Nadica Sinković tom je prilikom podsjetila kako Udruga žena Vrtnjakovec kontinuirano radi 10 godina i održava brojne aktivnosti.

Tradicijske vrijednosti

– Njegujemo tradicijske običaje, organiziramo tradicijske igre u srpnju, tu su radionice ručnog rada, brinemo o zdravom životu pa organiziramo španciranje po bregima, surađujemo s udrugama koje njeguju tradicijske vrijednosti kao i mi, te s njima izmjenjujemo iskustva. To su Udruga kostelskih žena, Etno udruga “Zipka” iz Kumrovca, KUD “Zlatko Baloković”, vatrogasci, Udruga za sport i rekreaciju Viča Sela, Udruga “Sveti Juraj” iz Jurjevca, a to su i brojne druge udruge. Tko nas pozove, k njemu se rado odazovemo i obratno – istaknula je Sinković.
Događanju je nazočila i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, koja je rekla da su članice ove udruge vrlo vrijedne žene.

Mladi i stari

– Njeguju baštinu, narodne običaje ovog kraja, ali isto tako rade na brojnim projektima u području međugeneracijske solidarnosti, povezuju mlade i stare, povezuju narodne običaje kakvi su bili nekada sa suvremenim aktivnostima. Udruga povezuje mlade i one treće životne dobi – naglasila je Petek te dodala kako je raduje što su na čehanju perja sudjelovala predškolska djeca koja čuvaju narodne običaje Krapinskih Toplica i cijelog Hrvatskog zagorja.
Sudjelovali su i načelnik Krapinskih Toplica Ernest Svažić i predsjednik Općinskog vijeća Zvonko Očić. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba