DRUŠTVO “NAŠA DJECA“ ZABOK

Učenici i djelatnici u školama kroz tri dana educirani o jačanju kompetencija te podizanju svijesti o važnosti volontiranja

Objavljeno: 29.01.2020. Jožica Miklaužić

Društvo “Naša djeca“ Zabok u partnerstvu sa Savezom društava “Naša djeca“ Hrvatske bio je domaćin edukacije u sklopu projekta “Odgoj za volontiranje i održivi razvoj u školama“. Trodnevna edukacija na kojoj je sudjelovalo 12 nastavnika i volontera iz Gospića, Slatine i Zaboka započela je prošlog četvrtka predstavljanjem projekta i primjerima dobre prakse osnovnih škola i DND-ova, partnera na projektu. Edukaciju na temu dječje participacije provela je Sanja Škorić iz DND-a Opatija, na temu održivog razvoja Ana Rosandić iz udruge “Priroda za sve“, dok je Jasenka Borovčak iz DND-a Zabok govorila na temu odgoja za volontiranje. Popratni sadržaj edukacije omogućila je Udruga Gokul koja je za sudionice pripremila film “Na rubu izumiranja“.

Radionice i akcije
Kako se ovaj projekt provodi u partnerstvu s osnovnim školama dr. Jure Turića iz Gospića i Eugena Kumičića iz Slatine i Društvom “Naša djeca“ Zabok, te u suradnji s Društvima “Naša djeca“ Gospić i Slatina, u ovim će se sredinama u narednom razdoblju provoditi radionice i volonterske akcije s djecom, vezane uz teme edukacije, a cilj je da volonterske akcije osmisle djeca osnovnoškolskog uzrasta uz pomoć voditeljica.

Aktivno sudjelovanje
Cilj projekta “Odgoj za volontiranje i održivi razvoj u školama“ je edukacija, jačanje kompetencija i podizanje svijesti učenika i djelatnika u školama, kao i volontera iz OCD-a za razvoj volontiranja, održivih lokalnih zajednica te aktivno sudjelovanje. Korisnici projekta se educiraju putem radionica, konferencija, brošura, studijskih putovanja te supervizijom, a rezultati projekta bit će osmišljanje i provedba volonterskih akcija u njihovim lokalnim sredinama, jačanje kapaciteta školskih volonterskih klubova i odgoja za volontiranje, održivog razvoja i implementacija u svoje nastavne sadržaje. Projektom će se ojačati i međusektorska suradnja škola, udruga i lokalnih zajednica na informiranju i senzibilizaciji djece i građana za važnost volontiranja i odgoja za održivi razvoj svake zajednice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba