U sklopu projekta informatičkog opismenjivanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji

VRIJEDNA DONACIJA: Zagorskoj podružnici Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata uručeno 20 osobnih računala

Objavljeno: 31.12.2019. JM

U sklopu projekta informatičkog opismenjavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, Udruzi dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Podružnica Krapinsko – zagorske županije, Hrvatska poštanska banka donirala je 20 osobnih računala. Predstavnici HPB-a Ivo Rak i Marko Petek računala su uručili predsjedniku zagorske podružnice UDVDR-a Stjepanu Pavliši, u nazočnosti gradonačelnika Zaboka Ivana Hanžeka, predsjednika UDVDR-a Ogranak Zabok Josipa Horvatina te članova Udruge.

Odgovoran društveni subjekt

Ivo Rak, voditelj tima za poslovanje s gospodarstvom u HPB–u tom je prilikom istaknuo kako su ponosni na to što kao odgovoran društveni subjekt mogu pomoći u aktivnostima koje u zajednici provodi braniteljska udruga te dodao kako će HPB i nadalje imati razumijevanja te prema mogućnostima podupirati ovu hvalevrijednu aktivnost.
U ime Udruge, na donaciji je zahvalio Stjepan Pavliša, naglasivši pritom kako je u devet godina provedbe projekta Udruga iz donacija do danas donirala hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji preko 400 računala te da s akcijom nastavlja i dalje.
Gradonačelnik Hanžek pohvalio je sve što braniteljska udruga čini u zajednici, uz naznaku da je projekt informatičkog opismenjavanja ohrabrio mnoge koji su imali strah od računala, a danas su uz pomoć braniteljske udruge u mogućnosti biti informirani u realnom vremenu.

Aktivnosti Udruge

Voditelj projekta Josip Horvatin prisutne je ukratko upoznao s aktivnostima udruge u projektu, napomenuvši da je samo ove godine Udruga članovima, njihovim obiteljima te udrugama civilnog društva u više od 100 donacija donirala osobna računala, stolna računala, printere, skenere, fax uređaje i druge komponente, a sve je to prikupljeno iz donacija.
– Već početkom iduće godine Ogranak Zabok i Grad Zabok planiraju zajedničku donaciju računala područnim školama u Špičkovini i Martinišću – poručio je Horvatin.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba