DVOBOJ ZAKAZAN ZA 5. SIJEČNJA: Nakon obrađenih 99 posto glasova, jasno je da u drugi krug predsjedničkih izbora ulaze Zoran Milanović i Kolinda Grabar – Kitarović – u KZŽ Milanović je dobio 35,56, a Grabar – Kitarović 26,82 posto

HAJDAŠ DONČIĆ: To je dobra platforma za drugi krug, u kojem će, vjerujem, Milanović ponovo pobijediti

Objavljeno: 22.12.2019. zagorjeinternational

Obrađeno je preko 99 posto glasova i prema podacima Državnog izbornog povjerenstva, jasno je da u drugi krug predsjedničkih izbora ulaze kandidat SDP-a Zoran Milanović koji je osvojio 29,54 posto glasova i aktualna predsjednica i kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar – Kitarović sa 26,67 posto glasova. Na trećem je mjestu nezavisni Miroslav Škoro sa 24,44 posto glasova, dok je kandidat iz Krapinsko – zagorske županije Nedjeljko Babić na posljednjem mjestu s osvojenih 0,15 posto.

U Krapinsko – zagorskoj županiji, Zoran Milanović dobio je potporu 35,56 posto birača, a Kolinda Grabar Kitarović 26, 82 posto, dok je Miroslav Škoro na 17,59 posto. Nedjeljko Babić iz Klanjca je dobio 1,19 posto glasova.  Zoran Milanović je u prvom krugu odnio pobjedu u 23, a Kolinda Grabar – Kitarović u  devet jedinica lokalne samouprave na području Krapinsko – zagorske županije.

Predsjednik SDP-a KZŽ i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić rekao nam je kako zahvaljuje svima koji su izašli na izbore i volonterima.

– Drago mi je što je Zoran Milanović pobijedio ukupno u RH i u Krapinsko – zagorskoj županiji. To je odlična platforma za drugi krug predsjedničkih izbora, u kojem će, vjerujem, ponovno pobijediti i postati hrvatskim predsjednikom – istaknuo je Hajdaš Dončić.

Drugi krug predsjedničkih izbora održat će se u nedjelju, 5. siječnja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba