Obilna kiša jučer uzrokovala brojne probleme, zapovjednik VZ KZŽ Marijan Lovrenčić kaže kako se stanje stabiliziralo

DOBRE VIJESTI: Voda se povukla, nema potrebe za novim intervencijama

Objavljeno: 23.12.2019. zagorjeinternational

Obilna kiša koja je padala tijekom cijelog jučerašnjeg dana uzrokovala je poplave u nekim mjestima Krapinsko – zagorske županije. Kako doznajemo iz Županijskog centra 112 Krapina poplavljena je bila cesta ispod nadvožnjaka u Mihaljekovom Jarku, izlila se Kosteljina kod Javorića u Druškovcu u općini Hum na Sutli, a poplave su bile i u Zlataru, Orehovcu Radobojskom te Donjoj i Gornjoj Šemnici gdje je bilo i najviše dojava.

Zapovjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Marijan Lovrenčić potvrdio nam je kako su intervencije vatrogasaca završene tijekom prijašnje večeri i noći.

– Za sada nema dojava o potrebi ispumpavanja, glavnina intervencija vezana za to nevrijeme bila je sinoć. Imali smo tako intervencije na području općine Huma na Sutli, Zaboka, Velikog Trgovišća, Krapine i Stubičkih Toplica. Ukupno je bilo deset intervencija od čega su se četiri odnosile na otklanjanje stabla s kolnika, što radi kiše, što radi erozije tla do koje je došlo uslijed obilne kiše i nekoliko ispumpavanja vode iz podruma te prokapanja kanala. Na području županije imali smo u pripravnosti vatrogasne snage za slučaj da bi se to oborinsko stanje nastavilo, ali na sreću vrijeme se smirilo – rekao je zapovjednik Lovrenčić.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba