POČINJE NAJUKUSNIJI TJEDAN U GODINI: U Tjedan restorana, koji se održava od 11. do 20. listopada, po četvrti se puta uključuje Villa Zelenjak Ventek, mali obiteljski hotel s tradicijom ugostiteljstva još od davne 1938. godine

RUČAK ILI VEČERA OD TRI SLIJEDA ZA SAMO STO KUNA: Iskombinirajte menu po vlastitoj želji i kušajte ono najbolje od tradicionalne domaće kuhinje

Objavljeno: 11.10.2019. zagorjeinternational

Počinje najukusniji tjedan u godini – 19. po redu Tjedan restoran, koji će se diljem Hrvatske održavati od 11. do 20. listopada. Radi se o akciji u svrhu promocije i promidžbe hrvatske gastronomske scene, a koja se provodi u suradnji s ugostiteljskim objektima. Restorani sudionici izlaze u susret gostima putem posebne promotivne ponude, a koncept ove akcije napravljen je po uzoru na svjetske metropole te je prilagođen hrvatskom tržištu. Tako tijekom cijelog tjedna ručak od tri slijeda gosti plaćaju 100 kuna, a večeru od 100 do 125 kuna.

Jednostavno i domaće

Među brojnim ugostiteljskim objektima koji se ovog puta uključuju u manifestaciju, je i poznata Villa Zelenjak Ventek, mali obiteljski hotel s dugom tradicijom ugostiteljstva, još od davne 1938. godine. Danas je to ugostiteljski objekt sa suvremenom ponudom tradicionalnih jela. Uz prepoznatljivi a la carte restoran, Villa Zelenjak Ventek nudi stilski uređen prostor za razna obiteljska događanja, kao što su vjenčanja, obiteljski ručkovi, team building i organizirane turističke grupe. Također, tijekom godine ondje se obilježavaju razna događanja, a jedna od najvećih fešti je Martinje pri Venteku, koje se ove godine organizira u subotu, 9. studenoga, uz prigodni martinjski meni, krštenje mošta i zabavnu glazbu.
– Kroz gastro ponudu prije svega želimo sačuvati tradiciju zagorske kuhinje, koja je često inspiracija u kreiranju nečeg novog i drugačijeg, ali na naš način. Pritom želimo zadržati jednostavnost, uz naglasak na domaće. Radimo sa svježim i najkvalitetnijim namirnicama, prvenstveno iz ponude Hrvatskog zagorja. Kako smo odavno poznati po spravljanju štrukli, na proljeće sljedeće godine otvaramo vrata male “Štruklionice”, koja će zaokružiti već bogatu priču naše gastronomske kuće – najavljuju iz Ville Zelenjak Ventek, koja u akciji Tjedan restorana sudjeluje četvrti puta zaredom.
Gosti će tako moći uživati u ručku ili večeri od tri slijeda za samo sto kuna, a mogu birati između domaće salame, namaza od luka i pogačice, zatim zagorske juhe ili kuhanih štrukla s vrganjima za predjelo, lungića u grožđu s domaćim širokim rezancima, pačjim prsima na kremi od šljiva sa salaticom od rikule i radiča ili ribljim fileom na sočnom povrću za glavno jelo, te prekmurskoj gibanici u čaši, čokoladnoj torti ili heljdinoj piti sa šljivama za desert. U cijenu je uključena i čaša vina.

Uživanje u prirodi

No, osim u kvalitetnoj gastro ponudi, Zelenjak je mjesto uživanja u prirodi. Villa se nalazi u povijesnom kutku domovine, mjestu koje je nadahnulo pjesnika Antuna Mihanovića za stihove hrvatske himne. Zelenjak kao značajni krajobraz zaista je raj za ljubitelje odmora u prirodi, uz uređenu šetnicu uz rijeku Sutlu te planinarske staze do obližnje kapele Majke Božje Snježne te ruševina starog burga Cesargrada. Kako bi produljili boravak svojih gostiju u pansionu, u Villi Zelenjak je uređen i manji wellness sa saunom, hidromasažnom kadom i relax zonom. Wellness se također može koristiti na dnevnoj bazi, uz najam na dva ili tri sata. Trebate li još neki razlog da biste posjetili Villu Zelenjak?

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba