DIRLJIVI OPROŠTAJ KRAPINSKOG ŽUPNIKA: Nakon 14 godina, odlazi preč. Tomica Šestak, koji će za Dan grada primiti priznanje počasnog građanina Krapine

“Došlo je vrijeme kada treba reći oprosti, hvala i doviđenja… Svatko od vas ostat će mi u lijepoj uspomeni i lijepom sjećanju”

Objavljeno: 26.08.2019. JJ

Preč. Tomica Šestak u nedjelju je u Svetištu Majke Božje Jeruzalemske na Trškom Vrhu, predvodio svoje posljednje misno slavlje kao krapinski župnik. Nakon 14 godina upravljanja Župom sv. Nikole biskupa, Šestak je imenovan ekonomom Zagrebačke nadbiskupije.
Župljani su se od svoga župnika oprostili riječima zahvale za dugogodišnji trud i rad, a oprostio se i župnik podužim tekstom u župnom listiću.
– Prošlo je punih, lijepih i nikad zaboravljenih 14 godina služenja Bogu i narodu ovog lijepog zagorskog kraja. Teško je nabrojiti što se sve događalo u ovih 14 ljeta koje sam proveo s vama u krapinskoj župi, stoga se neću u to nabrajanje niti upuštati. Dragi Bog znade svaki naš životni trenutak i jedini je On pravedni sudac, koji će nam prosuditi naše postupke, i one dobre i one manje dobre – napisao je Šestak, dodavši kako je došlo vrijeme kada treba reći oprosti, hvala i doviđenja.

Usponi i padovi

– Bez opraštanja, teško je zamisliti zajedništvo života. Zato vas najprije molim da mi oprostite sve moje neprimjerene riječi koje sam prema bilo kome uputio, kojih je sigurno bilo. Oprostite mi i sva moja neprimjerena djela, kojih je također bilo s moje strane. I ja sam samo čovjek koji se trudi živjeti po Božjim zapovijedima, i pri tome se dogode usponi i padovi. Budite uvjereni, ja nisam nikome ništa zamjerio i svaki vjernik krapinske župe i Krapinskog dekanata ostat će mi u lijepoj uspomeni i lijepom sjećanju – napisao je krapinski župnik, te zahvalio župljanima za sve molitve, tople i blage riječi, savjete, pažnju, osmjehe, te financijsku i materijalnu pomoć.
Spomenuo je i kako je u proteklih 14 godina krstio 899 djece, 1299 prvopričesnika je po njegovim rukama po prvi puta primilo Tijelo Kristovo, za krizmu je pripremio 1389 krizmanika, 360 bračnih parova u njegovu prisustvu sklopilo je sakrament ženidbe, a oprostio se i od 795 pokojnika.

“Živite po sakramentima”

– Sakramenti i molitva važni su milosni trenuci za svakog vjernika, stoga vam stavljam na srce, živite po sakramentima, po zapovijedima i nećete zažaliti nikada. Ono što po milosti dobivamo, ne može nam nitko oduzeti – poručio je Šestak svojim sada bivšim župljanima.
Od Šestaka se na svojem Facebook profilu oprostio i saborski zastupnik Žarko Tušek, koji je napisao kako je dugogodišnji župnik ostavio neizbrisiv trag u Krapini, a podsjetio je i kako je tijekom njegova upravljanja župom, Krapina dobila dva mladomisnika, nakon 66 godina. Objavio je i kako će uz Dan grada preč. Šestaku biti dodijeljeno priznanje počasnog građanina Krapine.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba