PROJEKT VRIJEDAN 1,42 MILIJUNA KUNA: Potpisan ugovor s izvođačem radova za adaptaciju prostora hidroterapije Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Stubičke Toplice

INVESTICIJA ZA KORISNIKE HZZO-a: “Uz prostor za hidroterapiju, uredit ćemo garderobe, a ovdje će biti i centralna jedinica naručivanja”

Objavljeno: 26.08.2019. Jožica Miklaužić

U Stubičkim Toplicama potpisan je ugovor o nabavi radova za adaptaciju prostora hidroterapije Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju. Ravnatelj bolnice Davor Gredičak istaknuo je kako se u rekonstrukciju krenulo zato što je prostor hidroterapije trenutno u prilično derutnom stanju.

Veća kvaliteta usluga

– Radi se o investiciji vrijednoj 1,42 milijuna kuna s PDV–om. Iz decentraliziranih sredstava Krapinsko – zagorske županije pokrit će se iznos od pola milijuna kuna, a nešto malo manje od milijun kuna pokrit ćemo vlastitim sredstvima. Radi se o prostoru gdje se obavlja hidroterapija, pa su tu uključene podvodne masaže, kade za provođenje vježbi, izmjenične kupke, a uredit ćemo i prostor za parafinsku terapiju, fango i terapiju blatom. Uz to, uredit će se i pripadajuće garderobe, te će tu, naravno, biti i dizalice za nepokretne pacijente, kao i centralna jedinica naručivanja koju ćemo premjestiti ovdje, pa će pacijenti moći na jednom mjestu obavljati sve narudžbe. Moram napomenuti kako je ovo direktna investicija za korisnike Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, kojima će se na taj način pružiti veća kvaliteta usluga – pojasnio je ravnatelj Gredičak, koji je potpisao ugovor s Mladenom Očićem, direktorom poduzeća Framateh, izvođačem radova.

Radovi bi trebali početi za tjedan dana, a rok za završetak je 120 dana.
– Drago nam je da dobivamo poslove na području Krapinsko – zagorske županije, a glede ovog projekta, vjerujem da će radovi ići svojim tijekom, kako bismo sve uspjeli završiti unutar roka – kazao je Očić.

Potpisivanju ugovora prisustvovao je i načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak.

– Izuzetno mi je drago što ovdje u našoj Specijalnoj bolnici imamo još jednu investiciju. Projekt izgradnje vanjskog bazena je u tijeku, a ovo je nešto novo i čestitam svima koji su sudjelovali na projektu, a izvođaču želim sreću u radu, kako bi se sve riješilo na vrijeme. Vjerujem da će se ovim projektom usluga dići na još veću razinu, a činjenica da je to namijenjeno onima koji su osiguranici HZZO–a, još više veseli – naglasio je načelnik Beljak.
Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar također je istaknuo kako je riječ o izuzetno bitnoj investiciji, upravo zato što je ona namijenjena “malim ljudima“, odnosno, svima onima koji koriste usluge HZZO–a.

Certifikati izvrsnosti

– Dogradnja i adaptacija prostora hidroterapije, kao i novi sadržaji, bit će pomak za sve pacijente koji koriste usluge Specijalne bolnice Stubičke Toplice. S druge strane, ovo je izuzetno bitno, s obzirom na certifikate izvrsnosti koje je dobila bolnica u posljednje dvije – tri godine, posebno kada govorimo o Krapinsko – zagorskoj županiji kao centru izvrsnosti zdravstvenog turizma na području Hrvatske te budućim investicijama od 150 milijuna kuna, od kojih je prva faza u tijeku, a to je izgradnja vanjskog bazena, koji bi trebao biti završen do početka lipnja. Što se tiče izvođača radova, nama je uvijek najdraže kad na javnoj nabavi dobijemo domaćeg izvođača, to znači da osiguravamo posao ljudima na području Krapinsko – zagorske županije i da imamo kvalitetne tvrtke, kao i da će novac ostati doma – rekao je župan Kolar te dodao kako zahvaljuje Upravi, na čelu s ravnateljem, na suradnji, a Vladi šalje poruku kako ne smiju propustiti priliku za mogućnost financiranja zdravstvenih ustanova u novoj financijskoj omotnici.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba