Cilj projekta je kroz suradnju na europskoj razini doprinijeti unaprjeđenju rada s mladima u lokalnim zajednicama

Predsjednik Savjeta mladih KZŽ Hrvoje Novak izabran u nacionalnu delegaciju za projekt “Europe Goes Local”

Objavljeno: 26.08.2019. JJ

Predsjednik Savjeta mladih Krapinsko – zagorske županije Hrvoje Novak izabran je u deveteročlanu nacionalnu delegaciju za projekt “Europe Goes Local – Supporting Youth Work on Municipality Level” u području rada s mladima, u drugoj fazi provedbe projekta pri Agenciji za mobilnost i projekte Europske unije.

Pregrada i Zabok

Radi se o projektu strateškog partnerstva nacionalnih agencija zaduženih za provedbu programa Erasmus+ u području mladih, čiji je cilj kroz suradnju na europskoj razini doprinijeti unaprjeđenju rada s mladima u lokalnim zajednicama te jačati europsku i međunarodnu dimenziju u radu s mladima, kao ključnog dijela rada s mladima na lokalnoj razini. U prvoj fazi projekta 2018./2019., sudjelovalo je 11 općina i gradova u Hrvatskoj, među kojima i grad Pregrada iz Krapinsko-zagorske, dok se za drugu fazu projekta 2019./2020./2021., prijavila i Krapinsko – zagorska županija te šest zagorskih jedinica lokalne samouprave, a za samu provedbu je, uz Županiju, izabran i grad Zabok.

“Za mlade u Zagorju”

Osim toga, KZŽ je u suradnji sa srednjim školama Oroslavje, Konjščina i Pregrada te Mrežom udruga Zagor odlučila prijaviti projekt “Za mlade u Zagorju – djelujem i mijenjam”, u sklopu Erasmus+ programa, “Dijalog EU s mladima”. Projekt je zadovoljio kriterije te je Agencija za mobilnost i projekte Europske unije odobrila financiranje u iznosu većem od 230 tisuća kuna. Aktivnosti u sklopu projekta počinju u rujnu ove godine i trajat će sve do travnja 2021. Kroz projekte “Dijaloga EU s mladima” promiče se aktivno sudjelovanje mladih u demokratskom životu te potiče rasprava o temama koje se tiču mladih. KZŽ je prva županija u Hrvatskoj koja provodi ovakav projekt te stavlja još veći naglasak na potrebe mladih. Cijeli proces prijave projekta inicirao je Savjet mladih KZŽ, koji će također imati veliku ulogu u samoj provedbi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba