Na skupštini klanječkog KUD-a “Antun Mihanović“ podneseno izvješće o radu u 2018. godini

Uz gostovanja u Vojvodini i BiH, folkloraši uvježbali novu koreografiju, “Linđo – poskočicu“, uz pomoć bivšeg plesača “Lada”

Objavljeno: 27.02.2019. IB

Kulturno – umjetničko društvo “Antun Mihanović” iz Klanjca održalo je svoju redovnu godišnju skupštinu. Predsjednik Goran Iveković osvrnuo se na rad KUD-a u prošloj godini.

Zahvala jeseni

Uz dva uspješna inozemna gostovanja, u Vojvodini te Bosni i Hercegovini, koja su, uz održane cjelovečernje koncerte, produbila prijateljske odnose i suradnju s Hrvatskim kulturnim prosvjetnim društvom “Jelačić” iz Petrovaradina i KUD-om “Hasan beg Biščević” iz Bihaća, sve sekcije KUD-a imale su i cijeli niz drugih zapaženih nastupa. Članovi KUD-a ponovno su aktivno sudjelovali u organizaciji “Zahvale jeseni u Klanjcu” i realizaciji klanječkog programa “Europa za građane”.
U suradnji s hrvatskim etnokoreografom i nekadašnjim plesačem Folklornog ansambla “Lado” Vladimirom Kurajom, postavljena je folklorna koreografija “Linđo – poskočica“ iz južne Hercegovine, koja je premijerno izvedena na Božićnom koncertu.

Tritsch–Tratsch polka

Voditeljica sekcije dvorskih plesova Vesna Siročić postavila je i s plesačima uvježbala novu koreografiju, Straussovu “Tritsch–Tratsch polku“ koja je također premijerno izvedena na Božićnom koncertu. U rad sekcije uključilo se sedam novih članova, koji su se na koncertu uspješno predstavili novom koreografijom valcera. Dječje folklorne sekcije predstavile su se na kraju godine koreografijom zagorskih dječjih pjesama i plesova, svoje voditeljice Mire Petek.
Na skupštini su jednoglasno usvojena sva izvješća za prošlu godinu te je donesen plan za 2019. godinu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba