Na sjednici Županijskog odbora HDZ-a KZŽ bio i predsjednik Hrvatskog sabora i glavni tajnik stranke Gordan Jandroković – teme su bile priprema za nadolazeće europske izbore te sjednica Vlade RH u Krapini

“HDZ je u Zagorju jak, vjerujem da će netko i iz ove županije biti na listi za EU parlament“

Objavljeno: 27.02.2019. ivanabelosevic

Večeras je na sjednicu Županijskog odbora HDZ-a Krapinsko – zagorske županije došao glavni tajnik HDZ-a i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković. Kako je istaknuto, razlog njegovog dolaska su teme vezane u pripremu za europske izbore, općenito stanje u stranci te strateški projekti koji su važni za razvoj Krapinsko – zagorske županije. Jandroković je rekao kako je Krapina je osmi grad u okviru njegovog obilaska županijskih organizacija HDZ-a.

– Prije nešto više od dva tjedna osnovali smo izborni stožer za EU izbore te smo počeli s pripremama za te izbore. U okviru toga obilazim županijska središta, razgovaram s našim članicama i članovima o tome kako će izgledati naša kampanja, o planovima kako ćemo se organizirati, o izbornom programu i ljudima koji će biti na našim listama. Dosadašnje iskustvo, u ovih sedam gradova, govori da je atmosfera u HDZ-u, vezana za izbore jako dobra i optimistična. Vjerujemo u uvjerljivu pobjedu na tim izborima, a ovdje u Krapinsko – zagorskoj županiji isto tako očekujem izvrstan rezultat, jer je stranka ovdje vrlo jaka. Ovdje ostvarujemo dobre rezultate, i Vlada polaže veliku pozornost razvoju Hrvatskog zagorja. Aktualnih investicija u Hrvatskom zagorju je preko dvije milijarde kuna, u različitim segmentima – od izgradnja cesta i željeznica, do izgradnje ili uređenjela 13 dječjih vrtića. Vlada bez obzira na političku opciju i tko je na vlasti nastoji u Hrvatskom zagorju napraviti puno toga, kako bi ovaj kraj dobro živio – istaknuo je Jandroković.

Strateške investicije 

Jandroković je dodao  kako će svaka od županija moći kandidirati svog kandidata za Euro parlamentarne izbore.

– Dvanaest je mjesta, tako da ćemo napraviti selekciju i izabrati one koji su najbolji i koji će najbolje znati zaštititi hrvatske interese u okviru Europske unije. Nadam se da će netko i iz ove županije biti na listi – naglasio je Jandroković.

Predsjednik zagorskog HDZ-a i saborski zastupnik Žarko Tušek zahvalio se predsjedniku Hrvatskog sabora i glavnom tajniku njegove stranke na dolasku u Krapinsko – zagorsku županiju.

Sjednica Vlade u Krapini

– Teme koje ćemo otvoriti, su prije svega pripreme stranke za europske izbore, općenito stanje stranke na terenu, formiranje naših izbornih stožera za izbore koji su pred nama, govorimo o političkim odnosima, prije svega u Krapinsko – zagorskoj županiji, te o realizaciji strateških projekata u njoj. Jedna od tema bit će i sjednica Vlade RH ovdje u Krapini, koju očekujemo na jesen, najvjerojatnije u Tjednu kajkavske kulture, a samim time i  priprema selekcije projekata nužnih za sve jedinice lokalnih samouprava.  Veselim se razgovoru i optimizmu koji vlada u najjačoj političkoj opciji u RH, koja je faktor stabilnosti i njezina je politika prihvaćena od velike većine naših građana – kazao je Tušek te dodao da je predsjednik HDZ-a Andrej Plenković na sjednici Predsjedništva stranke pozvao sve županijske organizacije, da prema središnjici kandidiraju ljude koji poznaju europsku materiju te koji za to imaju znanje i vještine .

– U tom kontekstu, na jučerašnjoj sjednici Predsjedništva HDZ-a u Krapinsko – zagorskoj županiji mi smo složili listu od nekoliko imena koje ćemo ponuditi našem vodstvu, pa ćemo vidjeti što je optimalno rješenje. Najvažnije je reći da listu moraju činiti ljudi koji uistinu taj posao mogu raditi, jer ovo nisu lokalni, nego europski izbori – zaključio je Žarko Tušek.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba