Dodjela nagrada sudionicima kreativnog natječaja “#alarmirajse“

Mreža udruga Zagor u srijedu obilježava Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja – Dan ružičastih majica

Objavljeno: 23.02.2019. IB

Mreža udruga Zagor s partnerima sljedeće će srijede u 15 sati u Centru za mlade Krapinsko – zagorske županije, obilježiti Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, popularno nazvan Dan ružičastih majica, koji se obilježava od 2017. godine, svake zadnje srijede u veljači, prema odluci Hrvatskog sabora, a na inicijativu Centra za edukaciju i prevenciju nasilja.

Tema – nenasilje

U okviru obilježavanja, predstavit će se radovi učenika srednjih škola koji su sudjelovali na kreativnom natječaju “#alarmirajse“, na temu nenasilja među mladima, te će se dodijeliti simbolične nagrade učenicima čiji su radovi odabrani od strane žirija kao najbolji. U kategoriji literarnih radova, pobijedio je rad “Revolucija svijesti“, Petre Mak iz Gimnazije Antuna Gustava Matoša Zabok, u kategoriji likovnih radova, najbolji je rad “Dinamika uvažavanja“, Magdalene Prskalo iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok, a u kategoriji multimedijskog sadržaja, rad “Tolerancija“, učenice Ane Cirimotić iz Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok.

Financira Ministarstvo

Za sudjelovanje na obilježavanju Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja zainteresirani se mogu prijaviti na mail: [email protected], do 25. veljače, a za više informacija o događaju mogu nazvati broj 091/222 63 50. Obilježavanje Nacionalnog dana borbe protiv vršnjačkog nasilja provodi se u okviru projekta “#alarmirajse”, koji provodi Mreža udruga Zagor, u partnerstvu s Društvom psihologa Krapinsko – zagorske županije i Centrom za socijalnu skrb Zabok. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba