Mreža udruga Zagor organizira radionicu – prijavite se do ponedjeljka u podne

Koordinatori i organizatori volontiranja, naučite sve o dobivanju Potvrde o kompetencijama stečenim volontiranjem

Objavljeno: 16.02.2019. JJ

Izmjenama i dopunama Zakona o volonterstvu, definirano je vrednovanje volonterskog rada, posebice kod mladih, kako bi se priznala i vrednovala znanja i vještine stečeni volontiranjem. Potvrda o kompetencijama stečenima volontiranjem, potvrđuje sudjelovanje volontera i opisuje njihove aktivnosti te ono što su naučili tijekom volontiranja, koristeći kao okvir ključne kompetencije cjeloživotnog učenja. Prema članku 34. Zakona o volonterstvu, na zahtjev volontera i uz prethodnu najavu, organizator volontiranja dužan je izdati Potvrdu o kompetencijama stečenim volontiranjem, ako se radilo o dugotrajnom volontiranju. Proces praćenja kompetencija nastoji odgovoriti na potrebu da se kompetencije stečene volontiranjem učine vidljivima i korisnima za nastavak obrazovanja i sudjelovanje na tržištu rada.

Ograničen broj

Mreža udruga Zagor tim povodom organizira poludnevnu radionicu, namijenjenu koordinatorima volontera i organizatorima volontiranja koji imaju stalne volontere. Sudionici će kroz niz vježbi naučiti što je Potvrda, kada se ona izdaje, koji su koraci prije ispunjavanja Potvrde, što su kompetencije i kako ih pratiti. Broj sudionika je ograničen, a za prijavu na radionicu potrebno je ispuniti obrazac, najkasnije do 18. veljače u podne. Radionica će se održati u srijedu od 11 do 15 sati u Centru za mlade KZŽ (Zelena dvorana) u Zaboku. Za sve sudionike bit će osiguran ručak i radni materijali.

“Na valovima volonterstva”

Sva pitanja oko sudjelovanja na radionici zainteresirani mogu uputiti na e-mail adresu [email protected], također do 18. veljače. Edukacija se održava u sklopu projekta “Na valovima volonterstva – infrastruktura za snažne i povezane zajednice”, koji provodi Volonterski centar Zagreb u partnerstvu s Hrvatskim centrom za razvoj volonterstva, ACT Grupom, Mrežom udruga Zagor, Agencijom lokalne demokracije Sisak, Udrugom IKS te Domom za starije osobe Centar (Zagreb). Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, uz sufinanciranje Ureda za udruge Vlade RH.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba