Općinska organizacija SDP-a Stubičke Toplice, povodom ulaska načelnika Josipa Beljaka u stranku BM 365 – Stranku rada i solidarnosti, oglasila se priopćenjem:

“Osjećamo se prevareno, kao i birači koji su mu na posljednjim lokalnim izborima dali svoj glas”

Objavljeno: 23.01.2019. zagorjeinternational

Na konferenciji za medije, održanoj u utorak u restoranu „Kapelščak“ u Stubičkim Toplicama, načelnik Beljak je u društvu gradonačelnika Zagreba i predsjednika stranke BM 365 – Stranke rada i solidarnosti“, Milana Bandića, potvrdio prelazak u njegovu stranku.

 

Općinska organizacija SDP-a Stubičkih Toplica tim se povodom oglasila priopćenjem, koje prenosimo u cijelosti:

Time je prevario birače koji su mu na posljednjim lokalnim izborima dali svoj glas. U drugom krugu lokalnih izbora javno ga je podržao županijski SDP kao i OO SDP-a Stubičke Toplice. Načelnik čiji je izborni slogan bio “posel i poštenje”, a sadašnji će biti “zajedništvo, rad i solidarnost”, tijekom obnašanja dužnosti nije podržao niti jedan prijedlog OO SDP-a Stubičke Toplice, a koji se odnose na smanjenje cijene vrtića za roditelje s područja općine Stubičke Toplice, besplatnu članarinu u općinskoj knjižnici za umirovljenike, prijedlog razvojnih programa za umirovljenike, djecu i mlade.
Za besplatne udžbenike za osnovnoškolce unazad pet godina na području naše općine izborio se upravo SDP. Prijedlog da se krene u izgradnju školske dvorane i dogradnju škole upućen je također od strane općinskog SDP-a još u rujnu 2017. godine. Idejno rješenje za dvoranu radilo se tijekom 2018. godine i još uvijek nije napravljeno.
Načelnik također nije podržao prijedlog da se “Slamarica” proglasi kulturnim dobrom od lokalnog značaja, već prednost daje investitorima za koje ne znamo tko su i koje su njihove stvarne namjere. Prikupljanje potpisa za referendum na kojem bi se odlučivalo o statusu “Slamarice” nazvao je populističkom igrom na teret općinskog proračuna, kojega on sam nije do kraja transparentno razložio. Sada traži “suport” od Milana Bandića za izgradnju škole i dogradnju dvorane, iako kao općina koja ima status brdsko – planinskog područja, taj isti “suport” dobiva od nadležnih ministarstava, upravo zahvaljujući spomenutom statusu, što je i navedeno u Zakonu o brdsko – planinskim područjima.
Spominje se i megalomanski projekt izgradnje tunela kroz Medvednicu bez ozbiljnih i konkretnih činjenica i podataka što općina Stubičke Toplice ovime dobiva, a što gubi.
OO SDP-a Stubičke Toplice stoga oštro osuđuje prelazak Josipa Beljaka u stranku BM 365, jer se, kao i birači, osjeća prevareno. Dosadašnja politika načelnika pokazala je nedostatak jasnog stava, ideja i vizije u upravljanju općinom. U posljednjih godinu i pol dana nisu pokrenuti nikakvi kapitalni projekti od značaja za Stubake, a danas dolazimo do saznanja, da načelnik bez pomoći Milana Bandića, nije u stanju voditi općinu – zaključuju u općinskom SDP-u.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba