KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA: Na prijedlog predsjednika Martina Turčina, jednoglasno izabrano Predsjedništvo Mladeži HDZ-a KZŽ

Tajnica Magdalena Karabin, dopredsjednici su Matija Šanjug, Ivana Očić, Denis Novosel i Ivan Kurečić, a član Martin Benc

Objavljeno: 22.12.2018. AB

U Krapini je u petak održana konstituirajuća sjednica Županijskog odbora Mladeži HDZ-a Krapinsko – zagorske županije, na kojoj je prisustvovalo 28 članova, koji su na prijedlog predsjednika Martina Turčina jednoglasno izabrali Predsjedništvo MHDZ-a KZŽ.
Za tajnicu izabrana je Magdalena Karabin (Krapina), za dopredsjednike Matija Šanjug (Petrovsko), Ivana Očić (Krapinske Toplice), Denis Novosel (Bedekovčina) i Ivan Kurečić (Oroslavje) te Martin Benc (Desinić) za člana predsjedništva.

Šire Predsjedništvo

Usvojen je i Poslovnik o radu MHDZ-a KZŽ do 2020. godine, u kojem je određeno da predsjednik može predložiti dodatne članove Predsjedništva koji su u funkciji savjetnika, odnosno, čine šire predsjedništvo.
U savjetodavno (šire) Predsjedništvo tako su, također jednoglasno, izabrani, Petar Risek (Novi Golubovec), Mario Ranogajec (Jesenje), Laura Cajhen (Pregrada), Ivan Krušelj (Zlatar), Helena Vargek (Sv. Križ Začretje), Miljenko Haldek (Krapina), Vedran Svedružić (Radoboj) i Tomislav Hubak (Lobor).
Predsjednik Martin Turčin osvrnuo se pritom i na aktualnu situaciju u općinskim i gradskim organizacijama te je istaknuo kako mogu biti ponosni jer je Mladež HDZ-a osnovana u ukupno 19 organizacija – u Klanjcu, Desiniću, Novom Golubovcu, Krapini, Oroslavju, Đurmancu, Pregradi, Bedekovčini, Petrovskom, Konjšćini, Tuhlju, Sv. Križu Začretju, Krapinskim Toplicama, Mihovljanu, Stubičkim Toplicama, Zaboku, Kraljevcu na Sutli te Maču. Također je istaknuto da će se neke organizacije konstituirati u narednim mjesecima.

Nacionalna tijela

– Okupio se vrlo kvalitetan i obrazovan tim mladih ljudi koji žele raditi te učiniti nešto dobro za svoju društvenu zajednicu. Uz podršku koju imamo od predsjednika Žarka Tušeka i Vlade RH na čelu s Andrejom Plenkovićem, naš uspjeh zasigurno neće izostati – rekao je Turčin, dodajući da su ponosni što je na Općem saboru Mladeži održanom u Zagrebu u nacionalno Predsjedništvo ušao Matija Šanjug, za predsjednika Nacionalnog odbora izabran je Miroslav Smetiško (Lobor), dok je on sam postao članom Nacionalnog odbora.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba