DND Zabok nastavio s projektom “Mala početnica medijske pismenosti“

Na radionicama mali medijski stručnjaci kreirali svoje idealne novine, a nastao je i animirani film “Deca vam govoriju kaj smiju i moreju“

Objavljeno: 08.12.2018. IB

Društvo Naša djeca Zabok nastavlja s provedbom projekta “Mala početnica medijske pismenosti“, s ciljem odgoja i obrazovanja djece o medijskoj pismenosti, privatnosti djece u medijima te stjecanja medijskih znanja i vještina koji doprinose poštivanju i zaštiti dječjih prava. Projekt sufinancira Agencija za elektroničke medije, a u sklopu njega provode se raznolike radionice kreativno – obrazovno – zabavnog sadržaja na temu medija, medijske pismenosti, kreiranja novina, časopisa i slično, ali i drugih tema, poput kulturne baštine, u sklopu kojih se koriste znanja i vještine koje su djeca stekla kroz radionice medijske pismenosti te traženja i pronalaženja relevantnih informacija na internetu i ostalim dostupnim izvorima.

Moje idealne novine

Ove godine uključili su se u obilježavanje Dana medijske pismenosti, radionicom “Moje idealne novine i časopis“, koje su provele voditeljice Dječjeg foruma DND-a Zabok Neda Novosel i Jana Borovčak te radionicom animacije, koju je provela Škola animiranog filma iz Čakovca za članoven Dječjeg gradskog vijeća, Dječjeg foruma i ostalu zainteresiranu djecu. Na radionici je nastao kratki animirani film “Deca vam govoriju kaj smiju i moreju“, na temu dječjih prava.

Provedena anketa

Nastavljena je i vršnjačka edukacija u šestim razredima Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog u Zaboku, koju je provela voditeljica Dječjeg foruma Jana Borovčak i dječja vijećnica Lana Repovečki. Djeci su podijeljeni promo materijali: bilježnice, olovke i bedževi te set plakata s dječjim porukama za razrede kako bi i dalje promišljali i bavili se medijskim sadržajima.

Među šestašicama i šestašima provedena je kratka anketa koja je pokazala slabo opće poznavanje značenja dječjih prava, kao i njihove povezanosti s medijima.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba