Sutra u Mariji Bistrici konferencija za medije pod nazivom “Srcem, radom i solidarnošću za Zagorje“

STIGLA I SLUŽBENA POTVRDA: Donedavno visokopozicionirani HNS-ovci Marija Puh i Anđelko Topolovec dogovorili se s Milanom Bandićem

Objavljeno: 18.10.2018. AB

Ono što se već danima, pa i tjednima nagađalo i pretpostavljalo, u poslijepodnevnim satima u srijedu dobilo je i službenu potvrdu – donedavno visokopozicionirani HNS-ovci, saborska zastupnica Marija Puh i načelnik Radoboja Anđelko Topolovec dogovorili su svoju političku budućnost u suradnji sa Strankom rada i solidarnosti.

Javnosti će to obznaniti u petak u 10 sati, u prisutnosti predsjednika stranke i gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, na konferenciji za medije, koja će se pod nazivom “Srcem, radom i solidarnošću za Zagorje”, održati na Trgu pape Ivana Pavla II. u Mariji Bistrici. Na konferenciji će, osim spomenutih aktera, govoriti i Alojz Sajko, uime vijećnika Županijske skupštine Krapinsko – zagorske županije.

Inače, prilikom današnjeg posjeta Krapinsko – zagorskoj županiji, potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva iz redova HNS-a, Predrag Štromar, kojeg je Topolovec izravno optužio da je upravo on glavni razlog njegova davanja ostavke na sve funkcije u stranci, rekao je da nije znao za planove Marije Puh i Topolovca.

– Što se tiče Marije Puh, to je njezina odluka, želim joj daljnju sreću. Mislim da nije imala razloga za izlazak iz HNS-a, jer smo uložili u Zagorje 64 milijuna kuna u godinu dana. Mislim da se nitko do sad nije toliko brinuo po pitanju klizišta. Sjever Hrvatske konačno ima partnera u Vladi RH, a upravo je za to najzaslužniji HNS – rekao je Štromar. Nadovezao se i aktualno v.d. predsjednika županijske organizacije HNS-a, načelnik Kumrovca Robert Šplajt, koji je istaknuo da stanje u zagorskom HNS-u nije tako loše, kao što ga javnost prikazuje.

– HNS je stranka s dugogodišnjom poviješću i ona neće nestati s političke scene, iako bi mnogi to željeli i ovih dana to pokreću, da bi sabotirali naše županijske vijećnike i sve ostale koji su članovi stranke. Ali mi to nećemo dopustiti i vjerujem da ljudi koji su nešto dali za stranku neće samo tako “promijeniti kaput”. Gospoda koja su otišla neka je njima na dušu, mi ćemo i dalje raditi za dobrobit Zagorja i ići naprijed – rekao je Šplajt.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba