SVEČANO UZ BLAGDAN SV. MIHOVILA I DAN OPĆINE MIHOVLJAN

“ U godinu dana ostvarili smo mnogo projekata, u planu nam je izgradnja dječjeg vrtića, jer veliku pažnju posvećujemo našim najmlađima te obiteljima slabijeg imovinskog stanja“

Objavljeno: 29.09.2018. ivanabelosevic

Uz blagdan sv. Mihovila i Dan općine, u Mihovljanu je održana svečana sjednica, koju je otvorio predsjednik općinskog vijeća Željko Čleković.  Načelnik Zlatko Bartolić u svojem je govoru podsjetio što je na području općine učinjeno u posljednjih godinu dana.

– Ishođene su građevinske dozvole za projekt ceste Mihovljan – Većkovići – Kovačići u iznosu od 129.375 kuna te za dječji vrtić u iznosu od 227.500 kuna, kojeg je Ministarstvo za demografiju,obitelj, mlade i socijalnu politiku sufinanciralo sa 70.000, a Općina sa 157.500 kuna. Moram dodati da smo dječji vrtić aplicirali i na EU fondove.U tijeku je asfaltiranje 15 nerazvrstanih cesta.  Ukupna vrijednost projekta je 672.088 kuna i sa 400.000 kuna sufinancira ga Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije, a preostali iznos osigurala je Općina. Počelo je i uređenje nogostupa uz Županijsku cestu na dionici Blaškovići – Petanjki, u vrijednosti od 118.226 kuna. Također, uređuje se i nogostup uz Lokalnu cestu u naselju Mihovljan, kojeg je sa 72.000 kuna sufinanciralo Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, a ostatak Općina.  U Ministarstvu regionalnoga razvoja potpisali smo ugovor u vrijednosti od 600.000 kuna za izradu projektno – tehničke dokumentacije za osnivanje Centra za pružanje usluga u zajednici u Mihovljanu – rekao je načelnik Bartolić.

Briga za najmlađe

– Spomenut ću još kako je u zimsku službu  utrošeno 164.390 kuna, a u javnu rasvjetu 61.931 kunu. Za potrebe mještana slabijeg  imovinskog stanja izdvojili smo 85.714 kuna te smo svim učenicima koji su podnijeli zahtjev dodijelili stipendije. Učenicima osnovne škole slabijeg imovinskog stanja sufinanciramo školsku kuhinju, a za udžbenike smo izdvojili 66.300 kuna. Za predškolski uzrast Općina izdvaja 126.544 kune, za rođenje djeteta obiteljima dajemo od 1000 do 10.000 kuna. Posebno sam ponosan na rad Udruga za koje izdvajamo 427.125 kuna – dodao je Bartolić.

Okupljene je pozdravio saborski zastupnik Žarko Tušek.

– Iz govora načelnika čuli smo o projektima koji su realizirani i koji su u planu. Hvala vam što na ovako prekrasan način skrbite za ovo lijepo mjesto. Moramo se u ovih 25 godina postojanja Općine, prisjetiti svih bivših načelnika, predsjednika vijeća, svećenika, ravnatelja škola i svih ostalih koji su doprinijeli razvoju mjesta. Ne kažem da problema nema, ali ne možemo reći da nismo puno napravili, da nemamo jedan lijep standard i da živimo u prekrasnom Zagorju. Idemo gledati ono što je lijepo, stavimo ‘glave na kup’ i skrbimo za naš kraj.  Kad gledamo veliki investicijski ciklus, u naše Zagorje se ulažu gotovo dvije milijarde kuna, grade se ceste, pruga, izdvaja se u naše Općine i dječje vrtiće.  To je moja današnja poruka i za kraj načelniku i općini Mihovljan želim daljnji uspjeh– naglasio je Žarko Tušek.

Nagrade za učenike

Predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, također je čestitala na svemu što je učinjeno u Općini.

– Radujem se što razmišljate o dječjem vrtiću i svemu onome što nudi bolji život. Želim da nastavite sa svim projektima i da mladi nastave živjeti ovdje  u Mihovljanu – zaključila je Vlasta Hubicki.

Dodijeljene su i nagrade učenicima koji su tijekom svog osnovnoškolskog obrazovanja u prošlogodišnjoj generaciji postigli odličan uspjeh.  To su: Leonarda Draganić, Filip Gojak, Manuela Jembrih, Lana Ljubek, Luka Oslić i Ena Pavlović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba