[FOTOGALERIJA] Prava poslastica za ljubitelje sedme umjetnosti, pogotovo one koji vole filmove gledati na velikom platnu

JOŠ JEDAN PUN POGODAK: U Krapini proradilo 3D kino, za prvu projekciju tražilo se mjesto više

Objavljeno: 01.07.2018. Alen Brodar

Godinu i pol nakon što je nabavljena digitalna oprema za projekcije i u Krapini je s radom počelo kino, svoju je premijeru imalo i 3D kino.

Poklon najmlađima

– Zahvaljujući Gradu Krapini i Ministarstvu kulture, koji su osigurali sredstva za nabavku dogradnje sustava za prikazivanje filmova, u Krapini imamo i 3D Kino. Od prosinca 2016. godine krapinsko je kino posjetilo 22.000 gledatelja, a vjerujemo da će 3D projekcije doprinijeti još većem broju ljudi u kinu. Nama su najvjernija publika djeca, pa smo njima i posvetili ovu prvu 3D projekciju – animirani film Izbavitelji 2 poklonili smo upravo njima – rekla nam je ravnateljica POU-a Krapina Grozdana Pavlović, dodajući da su zbog velikog interesa publike morali organizirati dvije projekcije – u 19 sati i u 21 sat, što znači da je na otvorenju 3D kina bilo oko tisuću gledatelja.

Što se tiče budućih 3D projekcija, kako se u Kinu Krapini prikazuju filmovi u terminima izlaska filmova na svjetsko tržište, prema toj će se dinamici prikazivati i 3D projekcije. Tako će u srpnju igrati Antman, zatim animirani film Transilvanija 3, prvog vikenda u kolovozi Nemoguća misija 8 te potom još jedan animirani film.

Kino na otvorenom

– Osim redovnih projekcija, u krapinskom kinu prikazuju se i školske projekcije, te brojne prigodne projekcije uz određene bitne datume u godini, a u suradnji s udrugom Europa Donna skupljala su se sredstva za nabavku aparata za intraoperativno zračenje. Posebno smo ponosni na projekciju filma u Auto kinu, koje ćemo ponoviti i ove godine, na lokaciji u Mihaljekovom Jarku, dok će u okviru Ljeta u Krapini biti projekcije na otvorenom svake subote u dvorištu Galerije grada Krapine – najavila je ravnateljica Pavlović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba