Na 25. susretu u Mariji Bistrici, zagorski umirovljenici konstatirali: Budućnost nam nije ružičasta, nego crna

“Bračni drug nakon smrti partnera mora naslijediti barem dio njegove mirovine, za to ćemo se boriti”

Objavljeno: 26.06.2018. zagorjeinternational

U ponedjeljak je u Mariji Bistrici održan 25. susret umirovljenika Krapinsko-zagorske županije, na kojem se okupilo oko 2000 zagorskih umirovljenika. Na središnjem bistričkom trgu prvi im se obratio predsjednik Matice umirovljenika KZŽ Nikola Capar, koji osvrnuo na stanje umirovljenika i istaknuo da sustavnih rješenja za to stanje nema.

Mladi ne brinu

– Budućnost nam nije ružičasta nego crna – istaknuo je Capar i dodajući da Matica umirovljenika KZŽ ima nešto manje od 10.000 članova i da je pred njima sve više posla, jer mladi sve češće ne vode brigu o svojim starijima. Dobrodošlicu umirovljenicima zaželio je i načelnik Marije Bistrice Josip Milički, a obratili su im se i predsjednica županijske skupštine KZŽ Vlasta Hubicki te član Izvršnog odbora Matice umirovljenika Hrvatske Josip Kovačić.

– Najveći zadatak je osiguranje tzv. obiteljskih mirovina, a to znači da bi bračni drug u slučaju smrti drugog bračnog druga naslijedio barem jedan dio njegove mirovine i za to ćemo se boriti – rekao je Kovačić te najavio organizaciju sportskih susreta, kao i susreta pjevačkih zborova udruga umirovljenika, za koje postoji mogućnost organizacije i u Zagorju.

– Krapinsko – zagorska županija je nedavno proglašena županijom prijateljem djece, no ona je isto tako već dugi niz godina prijatelj umirovljenika. U našoj domeni činimo koliko možemo, vaši su predstavnici uključeni i u rad Županijske skupštine, kao i niz općinskih i gradskih vijeća te stoga pozivam i sve općine i gradove da uključe sve vas i da probaju premostiti prepreke koje pred umirovljenike stavlja današnje vrijeme. Želim puno zdravlja i veselja, dodatni angažman općinskih i gradskih otaca te dakako da vaše ideje i dalje budu prihvaćene u Županijskoj skupštini – poručila je predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki.

Prigodni program i misa

 Kulturno-umjetnički program je otvorila Limena glazba ”Zvona” Veliko Trgovišće, a predstavili su se KUD Laz, s folklornom i tamburaškom sekcijom te Zbor Udruge umirovljenika Marija Bistrica ”Bistričko zvono”. Umirovljenici su nakon programa na trgu prisustvovali i svetoj misi, koju je u Svetištu Majke Božje Bistričke predslavio preč. Dragutin Kućan, a nakon toga nastavili su druženje u bistričkim i okolnim ugostiteljskim objektima.

Izvor: RMB

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba