U BUDINŠČINI PROSLAVLJEN VAŽAN JUBILEJ

Povodom 115. obljetnice školstva, OŠ “Vladimir Nazor” izdala monografiju i organizirala prigodnu izložbu

Objavljeno: 01.06.2018. JJ

Osnovna škola “Vladimir Nazor” iz Budinščine proslavila je svoj jubilej – 115 godina školstva na području današnjih općina Budinščina i Hrašćina. Bogatim cjelodnevnim programom, škola je u četvrtak otvorila svoja vrata svim bivšim i sadašnjim učenicima, roditeljima, nastavnom osoblju te uzvanicima iz kulturnog i javnog života. U jutarnjem dijelu programa, održano je 100. jubilarno darivanje djece tradicijskim drvenim igračkama, u sklopu projekta “Dajmo djeci korijene i krila”. Nove igračke dobili su polaznici Dječjeg vrtića “Bubamarac”, koji djeluje pri OŠ “Vladimir Nazor”. Komplet zagorskih tradicijskih dječjih igračaka ravnateljici vrtića i osnovne škole Mariji Zozoli uručila je zamjenica krapinsko – zagorskog župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, zajedno s autoricom projekta Mirjanom Drobina iz Etnografskog muzeja.

Županijska zahvalnica

Na svečanosti obilježavanja 115 godina školstva, prisutnima se obratila predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, koja je čestitala 115. rođendan OŠ “Vladimir Nazor”, kao i okupljenim sadašnjim i bivšim učenicima i djelatnicima.
– Ovo je lijepa i kvalitetna škola, škola koja ima aktivnu osmogodišnju područnu školu, škola koja se diči učenicima pobjednicima županijskih natjecanja, škola koja djecu uči kako je bitno učiti i znati upotrijebiti stečeno znanje, ali i družiti se i stvarati prijateljstva – rekla je Hubicki, koja je tom prilikom ravnateljici uručila zahvalnicu koju OŠ “Vladimir Nazor” dodjeljuje župan Željko Kolar za dugogodišnji i predani rad u obrazovanju, kao jamstvu uspjeha i napretka društva u cjelini.

Brojni uzvanici

Okupljene su pozdravili i zamjenik načelnika Budinščine Dragutin Dugan, ravnateljica škole i vrtića Marija Zozoli te načelnik Hrašćine Branko Tukač, koji je zajedno s predsjednikom Općinskog vijeća Željkom Zozolijem darivao školu i učenike iz Područne škole Hrašćina koji su se istaknuli svojim uspjesima na natjecanjima.
Osnovna škola “Vladimir Nazor” je u sklopu obilježavanja 115. obljetnice izdala i kratku monografiju te organizirala izložbu o svojoj povijesti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba