U OB ZABOK I BOLNICI HRVATSKIH VETERANA OBILJEŽEN ZAVRŠETAK PROJEKTA OPREMANJA DNEVNIH BOLNICA I DNEVNE KIRURGIJE, VRIJEDAN 15,7 MILIJUNA KUNA

ODLIČNA VIJEST ZA PACIJENTE: Smanjit će se liste čekanja, kao i broj hospitaliziranih pacijenata, jer će značajan broj biti obrađen tijekom dnevnog boravka u bolnici

Objavljeno: 01.06.2018. JJ

U Općoj bolnici Zabok i bolnici hrvatskih veterana obilježen je završetak projekta opremanja, vrijedan 15,7 milijuna kuna. Provedbom ovog projekta, funkcionalnim opremanjem dnevnih bolnica na odjelu interne medicine, pedijatrije, ginekologije, neurologije i kirurgije u OB Zabok, sukladno detektiranim potrebama, značajan broj pacijenata moći će se obraditi tijekom dnevnog boravka u bolnici, smanjit će se opterećenje na akutnim bolničkim odjelima te povećati kvaliteta života pacijenata, koji bi u suprotnom morali biti hospitalizirani čekajući medicinsku obradu. Nova oprema te povećanje kapaciteta, omogućit će smanjivanje broja prijema pacijenata na akutne bolničke odjele za 10 posto u odnosu na 2016. godinu.

Velika investicija

Projekt “Opremanje dnevnih bolnica i dnevne kirurgije Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana” sufinanciran je sredstvima Europske unije, kroz Europski fond za regionalni razvoj, iz Operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.” Ukupna vrijednost projekta je 15.757.688,75 kuna, dok je ukupni iznos EU sufinanciranja 15.699.379,70 kn. Nositelj projekta je Opća bolnica Zabok i bolnica hrvatskih veterana. Projekt je proveden u razdoblju od 1. ožujka 2017. do 1. lipnja 2018.
– Ovo je jedna od najvećih investicija u zadnjih deset godina. Sva oprema je ovdje, ona se koristi, a mi, naravno, planiramo još takvih projekata kroz naredne godine, ovo je samo manji dio – najavio je ravnatelj OB Zabok i bolnice hrvatskih veterana, Tihomir Vančina.

Prvi se prijavili

Obilježavanju završetka projekta nazočila je i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.
– Jako smo sretni, ponosni i zadovoljni što je Krapinsko – zagorska županija za projekt “Opremanje dnevnih bolnica i dnevne kirurgije Opće bolnice Zabok i bolnice hrvatskih veterana” zapravo prva podnijela prijavu, bio je to prvi projekt koji je odobren i prvi smo ga uspješno priveli kraju. Želim napomenuti da se radi o vrlo konkretnom projektu, žitelji naše županije konkretno će osjetiti sve njegove benefite. Nova medicinska oprema vrijedna 15,7 milijuna kuna smanjit će liste čekanja i broj hospitaliziranih pacijenata, te će omogućiti više obavljenih pretraga, više liječenja i više obavljenih operacija – istaknula je Petek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba