“DANI ORHIDEJA” U RADOBOJU

Poslušajte zanimljivo predavanje i prošećite “Putevima orhideja”, stazom na kojoj možete vidjeti više od 15 vrsta ove biljke

Objavljeno: 17.05.2018. JJ

U sklopu osmog “Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki”, koji se obilježava od 14. do 20. svibnja, Javna ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Krapinsko – zagorske županije, u suradnji s Općinom Radoboj, organizira manifestaciju “Dani orhideja”.

Zaštita prirode

Orhideje su samo mali dio biološke raznolikosti, čija su staništa, travnjaci i šume, direktno ovisna o ljudskom djelovanju. Poljoprivreda je primjer kako ljudske aktivnosti imaju značajan utjecaj na ekosustave i njihovo očuvanje. Manifestacija “Dani orhideja” organizira se s ciljem podizanja svijesti javnosti o potrebi zaštite prirode te važnosti suživota čovjeka i prirode.
Sutra će se tako održati radionica “Čarobni svijet orhideja”, za učenike Područne škole Jazvine. U subotu u 10 sati u Centru za prirodu “Zagorje” počinje predavanje “Zaštita prirode u Logorskoj dolini”, Marka Slapnika iz Zavoda za pristna doživetja.

Ručak kod Lovačkog doma

Od 11 sati organiziran je obilazak Planinarsko – poučne staze “Putevima orhideja”, na kojoj se u mjesecu svibnju može vidjeti preko 15 vrsta orhideja, uz stručno vodstvo. Obilazak završava ručkom kod Lovačkog doma u 15 sati.
Svoj dolazak potrebno je potvrditi na e-mail [email protected], ili na brojeve 049/315-060, 091/32 93 356 (Dijana), 099/49 35 304 (Petra).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba