OBILJEŽAVANJE OSMOG TJEDNA BOTANIČKIH VRTOVA, ARBORETUMA I BOTANIČKIH ZBIRKI U ZABOKU

Tijekom sljedećeg tjedna prošetajte Poučnim parkom Picelj uz stručno vodstvo, sudjelujte na zanimljivim radionicama ili poslušajte neko od predavanja

Objavljeno: 12.05.2018. JJ

Poučni park Picelj Planinarskog društva “Zagorske steze” Zabok postao je 2016. godine član Hrvatskog botaničkog društva u kategoriji botaničke zbirke. Ove godine, sekcija botaničkih i školskih vrtova arboretuma i botaničkih zbirki Hrvatskog botaničkog društva, u suradnji s brojnim organizatorima diljem Hrvatske, uključuje se u osmi Tjedan botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki, prigodnim programom koji će se održavati od 14. do 20. svibnja.

“Škola u šumi”

U Gradskoj galeriji Zabok tako će se u ponedjeljak od 10.30 do 12 sati održati prezentacija “Štetnici na šumskom drveću”, a bit će predstavljen i projekt “Škola u šumi, šuma u školi”. Od 17 do 18 sati zainteresirani će moći prošetati Poučnim parkom Picelj uz stručnu pratnju.
U utorak od 9 do 10.15 učenici nižih razreda zabočke Osnovne škole Ksavera Šandora Gjalskog pješačit će od škole do Piclja, uz pratnju planinarskih vodiča, radionicu “Orijentacija u prirodi” i prikupljanje biljaka za determinaciju. U 10.30 sati slijedi predavanje “Važnost zelenila u urbanim područjima”, a zatim radionica determinacije biljaka pod nazivom “Razlike između golosjemenjača i kritosjemenjača”. Osnovnoškolci će predstaviti projekt “Mušmula”, a na kraju slijedi i šetnja Poučnim parkom Picelj uz stručnu pratnju.

Radionica za građanstvo

U petak od 17.30 do 18 sati održat će se prezentacija “Zašto su šume važne”, od 18 do 18.30 sati prezentacija “Dražesni pupoljci svibanjski”, a od 18.30 zainteresirani će ponovno moći prošetati Poučnim parkom Picelj uz stručno vodstvo. Program završava u nedjelju, 20. svibnja, radionicom za građanstvo “Uređenje poučnog parka Picelj”.
Svoje dolazak možete najaviti još danas na brojeve 098 16 34 872 (Nikola Turk), 099 22 51 394 (Željka Vukić), ili na e-mail adrese [email protected], [email protected].
Raspored ostalih programa u sklopu osmog “Tjedna botaničkih i školskih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki” dostupan je na internetskoj stranici Hrvatskog botaničkog društva. (jj)



TJEDAN BOTANIČKIH VRTOVA OBILJEŽIT ĆE I ZABOČKI GIMNAZIJALCI

Učenici će posaditi cvijeće u školski vrt, sudjelovati na radionicama, a zaigrat će i botanički kviz

U obilježavanje osmog Tjedna botaničkih vrtova, arboretuma i botaničkih zbirki uključit će se i zabočka Gimnazija Antuna Gustava Matoša. U ponedjeljak od 9.25 do 10.10 sati održat će se radionica određivanja biljaka upotrebom programa Pl@ntNeta i dihotomskog ključa u Arboretumu. U utorak od 10.25 do 11.10 učenici će posaditi cvijeće u školskom vrtom, u sklopu radionice pod nazivom “Čarolija cvijeća u našem vrtu”.
A.G. Matoša Zabok, a održat će se i prezentacija online publikacije “Poučni parka Picelj – Priručnik za određivanje vrsta“. U srijedu od 10.25 do 11.10, održat će se predstavljanje projekta “Lumen”, a u četvrtak od 12.05 do 12.50 slijedi radionica “Bakin čaj”. Program završava botaničkim kvizovima koji će se održati u petak od 9.25 do 10.10 i od 12.05 do 12.50.
Zbog ograničenog broja sudionika, svoj dolazak potrebno je najaviti na broj telefona 049/587-661 (od 10 do 12 sati) ili na e-mail adresu [email protected]

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba